cover

Sumday

Grandaddy

CD (2003) - V2 / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poprock / Lo-fi / Elektropop / Powerpop

Spor:
Now It's On
I'm On Standby
The Go In For the Go-For-It
The Group Who Couldn't Say
Lost On Yer Merry Way
El Caminos In the West
Yeah That's What We Had
Saddest Vacant Lot In All the World
Stray Dog and the Chocolate Shake
O.K With the Decay
The Warming Sun
The Final Push to the Sum

Referanser:
The Flaming Lips
Built to Spill
Sparklehorse
Weezer
Mercury Rev

Vis flere data

Se også:
Just Like the Fambly Cat - Grandaddy (2006)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Warp

'Sumday' er akkurat den samme plata som 'Sophtware slump'!

Heisann, godtfolk! George Harrison her. Jeg skriver fra det hinsidige for å fortelle dere om den siste plata til Grandaddy. "Sumday", heter den.

Det er godt å fremdeles kunne opprettholde kontakten med verden fra det hinsidige. Her om dagen snakket jeg med Paul, vi brukte en hvalross som medium, og så sa hvalrossen til meg: "I got my mind set on you", og da lo både jeg og hvalrossen godt. Paul skjønte ikke poenget, men han lo like fullt. Paul kan være ganske blond noen ganger.

Men nå snakker jeg meg hinsides langt bort her. Hehe. Jeg sa "hinsides".

Uansett. Jeg er kommet for å fortelle dere om den siste plata til Grandaddy. "Sumday". Dere har hørt om the Beatles. Alle har har hørt om the Beatles. Jeg hadde en uformell spørreundersøkelse, her i det hinsidige, og det viste seg at til og med gode gamle Fritjof Nansen hadde hørt om the Beatles. Gode gamle Fritjof.

Tenk dere nå at the Beatles kom ut på samme selskap som Aphex Twin. Ja, Warp, ja. Ja, dere vet selvfølgelig hva jeg snakker om, for dere har hørt den forrige, "The sophtware slump". De har det med skrivefeil, disse bestefedrene. Hehe.

Nå har det seg slik at "Sumday" er akkurat den samme plata som "Sophtware slump". Ja! Du vil nesten ikke tro det, hvor like de er. Vel, de er ikke så like. Men når du bor i det hinsidige, slik som meg, så kan du også se inn i framtiden. Og i framtiden ser jeg minst fire slike Grandaddy-plater til. Inklusive alle bandene som blir inspirert av "Sumday".

Dette kommer til å bli fulgt av en endeløs lang smørje med lette poprock-band som legger falsett-sang over det middels spennende arrangemetet, for å tildekke ide-mangelen. Det kan jeg skrive under med like store sikkerhet som da jeg signerte min egen dødsattest.

Okei, så var det ikke jeg som signerte. Det var kona mi. Rett skal være rett. "Sumday" er ikke spesielt rett. Den er mer "Sophtware slump" enn "Sophtware slump" selv. Den høres ut som en oppfølger. Men husk at jeg ser framtiden. Framtiden med tirader av plater produsert rundt den samme arrangements-boksen som Grandaddy har utviklet.

Vær med å bidra til at denne framtiden ikke eksisterer. Hør på en omtenksom og død mann. Ikke kjøp "Sumday". Ikke stjel den heller.

Husk at jeg ser alt du gjør.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 4/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Årabrot - Solar Anus

(Fysisk Format)

Årabrot lovet endring. Det har de gitt oss.

Flere:

The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots
Wilco - Yankee Hotel Foxtrot