cover

New Erections

The Locust

CD (2007) - Anti / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Eksperimentell / Post-hardcore

Spor:
AOTKPTA
We Have Reached an OfficialVerdict: Nobody Gives a Shit
The Unwilling... Led By the Unqualified... Doing the Unnecessary... For the Ungrateful
One Manometer Away From Mutually Assured Relocation
Full Frontal Obscurity
Scavenger, Invader
Hot Tubs Full of Brand New Fuel
God Wants Us All to Work in Factories
Book of Bot
Slum Service (Served on the Sly)
Tower of Mammal

Referanser:
Naked City
The Mars Volta
Melt Banana
Arab On Radar
Fantômas
Hella
Melvins

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Nye landeplager

Tilbake etter fire år i skjul. Men svermen er ikke like truende som tidligere.

San Diegos The Locust har i en årrekke stått som selve opposisjonen til det meste som forbindes med California-rock, og har til fulle levd opp til sitt navn. Som en gresshoppesverm har de dekket himmelen og angrepet med voldsom slagkraft i løpet av noen hektiske sekunder. Denslags kan være underholdende å følge - ikke minst på avstand eller via deres fantasifulle liveshow. The Locust har unntaksvis telt i minutter og sjelden avtegnet veldig tydelige byggestrukturer i alt sitt energiske kaos. Nå er de tilbake etter fire år i stillhet.

På sitt hittil lengste album (23 minutter) har de faktisk ryddet opp litt i rekkene; mer planlagt og variert, tydeligere vokal - ja, tilsynelatende mer strukturert i det hele tatt enn tidligere. En låt som Book of Bot på godt over 4 minutter er nærmest for episk å regne i deres katalog, og flere andre drar seg opp mot et par minutter. Denne utstrakte tidsbruken fylles godt, og bandet dveler ikke med unødige refleksjoner. Her er mengder av drøye innfall og spastiske utbrudd, og deres voldelige terrorstil, kirurgiske presisjon, desperate skrikevokal og dystopiske verdensbilde holdes fremdeles intakt.

Åpningssporet AOTKPTA viser dog umiddelbart et band i endring, her kan den seigere brutaliteten minne om for eksempel tidlig Melvins! På andre låter blir det mer gjenkjennelig Locust, da som et Mars Volta for folk med liten tålmodighet eller et Naked City uten John Zorns kontrollerende hånd. Det er mulig å spore mer progressive elementer her, start/stopp-taktikken fungerer relativt greit og de støtvise angrepene er ganske så presise. Dette til tross, New Erections biter ikke like kraftig fra seg som på forgjengeren Plague Soundscapes (2003), og jeg sitter i hvert fall ikke like fascinert igjen.

Tekstene holder for øvrig god stil, både refsende, satiriske og gjerne samtidskommenterende: "Shit-sucking kings and ass-licking peasants with their foreign tongues licking someone's foreign affair". Klar tale!

The Locust - eller er det Anti - er riktig så stolte av LA Weekly sin hyllest som er klistret på det ellers så delikat utformede omslaget. The Locust tok utfordringen om å kreere et nytt punk-paradigme, hevder journalisten: "Their sound is a paperweight made of diamonds" er hans rosende - og passende - følgesord. The Locust har nok ikke satt en ny standard, eller et paradigme, med New Erections. Mest spennende er det kanskje at de ser ut til å forsøke å fornye seg selv, og det skal være interessant å se hvor svermen tar veien etter dette.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Einar Stray - Chiaroscuro

(Spoon Train Audio)

Stray forener indiepop, indierock og klassisk musikk på en særegen og drivende god måte.

Flere:

Deradoorian - Mind Raft EP
Broken Records - Until the Earth Begins to Part