cover

You Are My Drug

Lukas Kasha

CD-EP (2003) - Grill Recordings / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Powerpop / Indierock / Lettmetall / Hardrock

Spor:
USA
Shiny White Boy
Shoot
You Are My Drug

Referanser:
Seigmen

Vis flere data

Se også:
Animated People's Republic - Lukas Kasha (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The First Four Songs of Lukas-Kasha

Debut som er både variert, lovende og sprikende på en gang.

En massiv lydvegg, vrengte gitarer, slørete vokal og et målrettet, melodisk sinne. Slik starter Oslo-bandet Lukas Kasha sin debut-EP You Are My Drug i voldsom stil. USA er en riktig så tøff låt, litt breibeint garasjestøy og moderne cyperpunk på en gang blir en lovende start. De to etterfølgende låtene etterlater meg dessverre mer besinnet. De seks guttene kjører ganske hardt på videre med Shiny White Boy, men her med mer teateraktig vokal og ganske fantasiløse hard/soft vekslinger. Shoot drar seg enda mer mot det mystisk-episke, igjen med denne dramatiske stemmebruken jeg ikke makter. Etter noe stønn om skygger og mørke senkes igjen støyveggen over eventyrverdenen til Lukas Kasha. Det blir ganske melodramatiske saker, dette.

På tittelkuttet, og EPens beste spor, toner de ned denne cocktailen av "Ramones møter Marilyn Manson" til fordel for en mer intens, melankolsk ballade som stemningsmessig søker mer mot tråkkene til , tja, la oss si Radiohead, Marillion og Seigmen. Det blir ikke så altfor spennende, men en ganske flott avslutning på denne korte, velproduserte EPen.

Jeg tror Lukas Kasha har gode muligheter til å gjøre seg mer bemerket utover i karriereren. Selv om de holder seg på det jevne av det norske EP-debutanter gjerne driver med, er det spor av egenart og vilje over disse låtene. Jeg satser derfor noen slanter på at de tryller frem enda bedre låter i sin streben etter å bli Kong Kasha.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - Østfoldminner

(Normann)

En døråpner til glemt populærkultur og et panorama over en rik underskog av musikalsk og poetisk talent.

Flere:

Madrugada - Madrugada
Old Man Gloom - Christmas