cover

Citizen Bird

Silverbullit

CD (2001) - Nons / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
New Wave / Alternativ / Krautrock

Spor:
Glory
Joy
Magnetic City
Money
This is the Place
Citizen Bird
Grasshopper
People Get Real
Star
Axe Man
Knucklebuster
I Love You

Referanser:
The Soundtrack of Our Lives
Stereolab
Radiohead
The Flaming Lips
Suicide

Vis flere data

Se også:
Arclight - Silverbullit (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Knucklebusters!

Ikke la deg stoppe av det slette omslaget. Citizen Bird er en rysare.

Så var det disse svenskene igjen. Silverbullit er en gjeng fra Göteborg som nok en gang viser at det virkelig gror frodig med spennende rock i folkhemmet, og Citizen Bird er ikke noe unntak.

Åpningslåta Glory er en umiddelbar ørespisser, med fjern vrengvokal av typen Sparklehorse som etterhvert bryter over til et psykedelisk skrammel av typen Flaming Lips og gammel Mercury Rev. Slike sprell gir selvfølgelig høye forhåpninger.

Så viser det seg at Silverbullit slett ikke er så forutsigbare. Joy vrir platen en annen retning enn man kanskje kunne forventet, nærmere bestemt til New York på midten av 70-tallet, og mot et litt mer polert Suicide-uttrykk. Nå er det mulig å høre vokalen tydeligere, og sannelig bor det ikke en litt skjelven Alan Vega i stemmen til Simon Ohlsson. Den eksplosive energien som ligger i Magnetic City, vekker enda flere spøkelser frem, og fyller det musikalske tomrommet mellom nevnte Suicide, Joy Division og nyere artister som Cloroform og Stereolab.

Det er ikke noe å si på at Silverbullit tar seg en bysselalle etter en slik åpning. Money er en akustisk ballade, med tråder til psykedelia og 60-talls rock og det sedvanlige rullende orgelet i forgrunnen. Dette uttrykket utnytter de også på det instrumentale tittelkuttet - tenk Pink Floyd 1971 - som for meg er platens favoritt.

Ikke altfor mange band kan vise til en så bred musikalsk referanseliste, og selv om de veksler mellom psykdeliska, industriell new wave og krautrock, så holder platen en gjennomgående høy kvalitet helt til mål. Det blir likevel litt trekk, for selv om Silverbullit er i ferd med å dyrke frem sin egen stil, kribler det rastløst i kroppen etter å høre mer på de artistene som er nevnt ovenfor, og ikke minst merkes det en viss slitasje etter gjentatte høringer. Men for all del, Silverbullit er et band å merke seg for fremtiden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

My Dying Bride - Songs of Darkness, Words of Light
Filter - The Amalgamut