cover

Static Tensions

Kylesa

CD (2009) - Prosthetic / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardcore / Punk / Doom / Post-hardcore

Spor:
Scapegoat
Insomnia For Months
Said and Done
Unknown Awareness
Running Red
Nature's Predators
Almost Lost
Only One
Perception
To Walk Alone

Referanser:
Neurosis
Mastodon
Baroness
High On Fire
Circle Takes the Square
Torche
Big Business
Genghis Tron
Coliseum

Vis flere data

Se også:
No Ending/A 100 Degree Heat Index - Kylesa (2004)
Time Will Fuse Its Worth - Kylesa (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tense

...this is no love generation, this is the town I live in, it is an American tension...

Savannah, Georgia-bandet Kylesa har rukket å fylle 8 år. Tross en rekke utskiftninger er Static Tensions deres fjerde fullengder. Og nok et høydepunkt i deres stadig mer imponerende karriere.

"Kylesa spiller verken hardcore eller metal. Musikken er mer som en ondsinna fetter av dem begge," skrev vi i 2004. Det er en observasjon som fremdeles er gyldig, og i tillegg har bandet ytterligere finslipt sitt register som bør tilfredsstille mer alternativt interesserte, herunder stoner, hardcore punk og screamo. Gneldrende vokalbjeffing, en rytmeseksjon av en annen verden med to trommiser i et konstant rituelt battle (sjekk bare fantastiske Unknown Awareness) og gnistrende gitarpartier bindes sammen i den krystallklare og stramme produksjonen. Kylesa balanserer mellom utemmet aggresjon og stålkontroll, som i åpningslåten Scapegoat: Et bikkjeslagsmål av en låt der vi som lytter er beinet som slites i stykker av flekkende tenner til blødende fråding som: I put my hand to your heart, and let the bullet burn your blood....

Med et så fantastisk utgangspunkt som det Kylesa har opparbeidet er det synd de i enda større grad ikke utnytter mulighetene som ligger foran dem. Det ligger så mye potensial til å strekke seg og utforske dette ytterligere, som de bare hinter om gjennom kortere partier. Isolert sett er hver enkelt låt en killer, men de trekker alle i stort sett samme retning, og jeg savner et par lengre, eksperimentelle brudd som ville satt Static Tensions aller øverst på tronen over nytenkende metall i dag. Det er uansett bare litt simpel neserynking, for jeg tror dette er et helt logisk skritt på den veien. Static Tensions er uansett en ualminnelig fet rockeplate.

Jeg husker fremdeles med glede konserten Kylesa hadde på Blitz for noen år siden. Tiden er overmoden for å invitere dem tilbake. Til en større scene og for et bredere publikum.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Foster The People - Torches

(Columbia)

Torches kommer til å gjøre at vi alle hopper rundt som noen skrullete idioter hele sommeren totusenogelleve.

Flere:

Haust - Powers Of Horror
Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh