cover

Darker Circles

The Sadies

CD (2010) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Countryrock / Ørkenrock / Paisley Underground / Psykedelia / Surf

Spor:
Another Year Again
Cut Corners
Another Day Again
Tell Her What I Said
The Quiet One
Postcards
Whispering Circles
Idle Tomorrows
Choosing to Fly
Violet and Jeffrey Lee
More Songs

Referanser:
Blue Rodeo
The Jayhawks
Giant Sand
The Byrds

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ekte hat-trick

Darker Circles er et meget variert album uten svake sanger.

De fire kanadierne i The Sadies har nå gitt ut tre strake glimrende album. På Darker Circles er de like varierte som før, og veksler elegant mellom countryrock, americana, psykedelia, surfrock, spaghettiwestern og pur pop.

Som på forgjengeren New Seasons (2007) har Gary Louris fra The Jayhawks produsert. Han har gitt plata et luftig og behagelig lydbilde, og gitarene på de fire første låtene har fått en klang som peker mot surfrocken. Andre ganger hyler elgitarene til vokalistene og låtskriverne, Travis og Dallas Good, som steelgitarer i prærievinden. Tidvis er dette på grensen til ørkenrock à la Giant Sand og Calexico. Forskjellen er at Good-brødrene har tydelige røtter i countrymusikken, sønner som de er av en bluegrassmusiker.

Another Year Again og Another Day Again er fengende og tøff countryrock og garasjerock med surfgitar, flankert av to like gode sanger som imidlertid går i valsetakt: Cut Corners og Tell Her What I Said - sistnevnte komplett med mandolinsolo. Etter denne sterke åpningen kommer en av de mest rolige og stemningsfulle låtene bandet har spilt inn, The Quiet One, som synges tostemt og lavmælt av brødrene. Samme type vokal får vi på Violet and Jeffrey Lee, som imidlertid har et deilig countryrock-komp.

Over til side 2 (Jepp, albumet fins på vinyl): Postcards er fengende, psykedelisk countryrock av typen som The Byrds briljerte med i 1967-70, anført av gitaristene Roger McGuinn og Clarence White. Og mens Whispering Circles er en slags "Byrdsy" folkrock, er Choosing to Fly banjo-infisert hillbilly i beste Will Oldham-stil.

Darker Circles er for øvrig en god tittel, for albumet har tekster som er mørkere og mer åndelige og sjelegranskende enn tidligere. Det avsluttes med instrumentalen med den kryptiske tittelen 10 More Songs, som har spaghettiwestern-stemninger og begynner rolig, hvorpå tempoet økes gradvis til et klimaks med herlig gitarfuzz.

Darker Circles er et meget variert album uten svake sanger. Faktisk et av de beste jeg har hørt i år! De er dessuten et fantastisk liveband som mestrer både bluegrass, surfrock og psykedeliske coverversjoner. La oss få dem tilbake til Norge!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gluecifer - Basement Apes

(Sony Music)

Bredbent rawk smekkfull av testosteron. Gluecifer - The Kings of Rock - er endelig tilbake!!

Flere:

Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge
When - Trippy Happy