cover

The Architect

Jens Carelius

CD (2011) - Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Singer/songwriter / Softrock / Folk

Spor:
Opening
Avenue De La Mer
Waiting By The Wall
Between The Hours
How Long Can You Go
Auditorium
Stranger At The Wheel
Rattling The Glass Cage
Rider Of The Rue
Father
The Tower

Referanser:
Vetiver
Nick Drake
Leonard Cohen
Iron & Wine
Bert Jansch

Vis flere data

Se også:
The First Songs - Jens Carelius (2008)
The Beat of the Travel - Jens Carelius (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Trekanten, sirkelen og firkanten

Noe spesielt og særegent, og et utrolig godt konstruert lydbilde.

Dette er det tredje studioalbumet fra Jens Carelius, og ved første øyekast kan det virke som et veldig spesielt konsept. Plata, med tekstene og artwork, er nemlig basert på det grunnleggende fra arkitekturen og geometrien, der trekanten, sirkelen og firkanten er begynnelsen på alt.

Men ikke la dette skremme deg, på denne skiva har Carelius og hans kompanjonger konstruert elleve gode låter, og et veldig bredt lydbilde - fylt opp med strykere, blåsere, nydelig koring og ikke minst Carelius sin umiskjennelige tolvstrenger. Han har også fått med seg jazztrompet-talentet Hayden Powell for å arrangere strykere og blåsere, noe som gir plata en dybde det er lenge mellom hver gang man hører.

Tekstene til Carelius er godt skrevet og stemmen hans leverer det hele i en behagelig innpakning. Noe som er verdt å bemerke seg er siden jenscarelius.no, der han har presentert albumet sitt for gratis lytting akkompagnert av tekstene og bilder fra huset han skrev mesteparten av albumet i. Dette gir lytteren en mulighet for å gjøre de samme assosiasjoner som Carelius gjorde da han skrev albumet, og jeg synes dette fungerte ekstremt godt.

Allerede i det første sporet, Opening, kan man høre at dette er noe spesielt og særegent. Vi blir introdusert til et utrolig godt konstruert lydbilde, der man kan høre nye detaljer for hver gjennomlytting. Videre på plata fortsetter det i samme stil, noe som kler denne sammensetningen av musikere veldig godt, og Hayden Powells trompet gir låtene det lille ekstra som for min del gjør dette til en utrolig god skive.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Serena Maneesh - Serena Maneesh

(HoneyMilk)

Med oppheita fuzz-pedal, kvasse gitarfigurar og englar i kulissane presenterer gjengen frå sør-vestlandet eit inferno i svart, raudt og kvitt.

Flere:

The Elected - Sun Sun Sun
Thelma & Clyde - White Line