cover

Happy As We Were

Remington Super 60

CD (2005) - Switch Off / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Casiopop / Elektropop

Spor:
Happy As I Am
She Makes Me Cry
Sara
Wintertime
Little Bit
Jessica Meets JKF
Give to You
Princess
We Have a Friend
Dance to the Casio Beat
Wasting All My Feelings
The Rain Is Falling Down

Referanser:
Sondre Lerche
The Margarets
King Midas
Analogue Orchestra
Tøyen
Safariari
Datarock
Casiokids
Påsan
Don Juan Dracula

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Switched on Remington Pling 2005

Fredrikstad-band reiser seg fra de avskrevnes rekker...

I Norge finnes en hype-mafia som jevnlig lanserer siste runde designerbegrep for å løfte nye popbobler opp i et innbilt paradis der det holdes stadig nye release parties i stadig mer utopiske bortemarkeder (av en eller annen grunn tror mange det er så uendelig lett å selge stort i Japan!). Således ble "Casio-pop" og "retrofuturisme" hyppig brukt omkring år 2000 for å definere innholdet på This Is the Café Superstar Beat Vol. 1. Her fantes hjemmelagete Petre-favoritter kokt sammen av Micromars, Safariari, Tøyen, EPA, Skistar og Remington Super 60 raskere enn når Cornelius lager hurtigris. Andre artister som før eller senere har blitt tagget til de samme begrepene er Påsan, Casiokids, Don Juan Dracula og Datarock.

Enkel-til-det-banale-pop skulle altså produseres på nullbudsjettsutstyr satt sammen av leker funnet i returkassa på Elkjøp og allment vrakgods etter den norske visebevegelsens famlende og fatale jomfrutur med Marrakech Express. Det skulle altså låte skurrende, naivt og tidløst på en gang, omtrent som en blanding av småpussa kassegitar-Beatles og Kraftwerk i kraftig tordenvær hørt gjennom et støyende høreapparat. I et slikt pop-univers framstår Hot Butters instrumentale mongo-moog-o-pop Popcorn som en mektig og epokegjørende klassiker. Videre ble det laget en norsk versjon av denne med egenkomponert norsk tekst så tidlig som i 1972. Gro Anita, Inger Lise og Stein (de viktigste sangerne gjennom mesteparten av Treff-serien) sang udødelige linjer som "det er corny uten pop, jeg syns at sopp er mere topp" og kjemper om patentrettighetene til casiopop om begrepet innebefatter total naivitet.

I 2005 reiser så Remington Super 60 seg fra de avskrevnes jaktmarker og melder seg på i en ny sommerplatekonkurranse. Happy As We Were inneholder spinkle, florlette døseviser som til forveksling ligner hverandre. Det går oftere i slide-gitarer enn casio, så 80-tallsfetisjister vil ikke finne stort annet enn noen korte instrumentaler og en Mute-meets-Motown-meets-Stereolab remake av Jessica fra RS60s første album. Jessica og den heller landlige (tenk deg McCartney tilbaketrukket i Skottland i gang med sitt første soloalbum) She Makes Me Cry framstår som platas to kontrasterende høydepunkt.

Happy As I Am og Sara 0159 slasker seg avgårde nesten som en blanding av JJ Cale og High Llamas før de reiste til Hawaii. Men om du vil kan du finne et 100-talls artister å assosiere innholdet på Happy As We Were med, forslag: deLillos, Sondre Lerche, Peru You, The Margarets, King Midas og Analogue Orchestra. En av grunnene er at RS60 har et lite identitetsproblem; musikken er tidvis sjarmerende, men savner egenart og er sjelden i stand til å skille seg ut fra innholdet på en rekke andre gode norske utgivelser.

I følge omslagsteksten er materialet innspilt i Christoffers soverom mellom 2002 og 2004. Dette er vel med på å forklare hvorfor låtarrangementene er såpass enkle og tilforlatelige. Litt flere gnister og overraskelser ville bidratt til å heve denne plata. Her er jeg redd det varsles om lunkne pilsskvetter og ei korka halvflaske med Casal Garcia igjenglemt ute etter at den sure vinden fikk sommerselskapet til å flytte innendørs - inn på soverommet, selvfølgelig!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Archie Bronson Outfit - Coconut

(Domino)

Ørene dine kommer til å blø fuzz etter å ha hørt Coconut, og danser du plutselig ut av det blå så skyldes det bare voodoo.

Flere:

Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion
Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø