cover

Pariahs Sing Om

Peter Wright

3 x CD (2006) - Last Visible Dog

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ambient / Eksperimentell / Drone

Spor:
Porous
Lakeside
Hanging Bottles
Pariahs Sing Om
Late Summer Theremin Action
Some Words for the Dying
Moutere
On the Brink
Esoteria
Tarmac (a Severe Case of Flying Saucer Attack Mix)


Flypast of Angels
Low Ground
Catch a Spear as it Flies
Strumming Rotunda
Stucco
Rotunda
The Bride Stripped Bare (again)


5 minutes and 17 Seconds
Sierra
Miasma
Excerpt From "...the poet emerge" demo
5 minutes and 24 Seconds
5 minutes and 3 Seconds
5 minutes and 6 Seconds
5 minutes and 31 Seconds

Referanser:
Labradford
Oren Ambarchi
Sunn O)))
Dean Roberts
Birchville Cat Motel
Uton
Windy & Carl
Tim Hecker
Phill Niblock

Vis flere data

Se også:
Yellow Horizon - Peter Wright (2005)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Dronepoeten

Strøken samling med kjente og ukjente opptak fra Peter Wright.

Honnør til Last Visible Dog som her har gjort en respektabel jobb. Gjennom tre fulle plater serveres vi diverse opptak som kan være noe utilgjengelige for de fleste av oss, fremført av Peter Wright - denne eksil-New Zealanderen som har flyttet til London. Herfra sender han ut atomsfæriske og fornøyelige droner i stort tempo. Wright tilhører en stor krets musikere, som også innebefatter kjente navn her hjemme som Anders Gjerde/Humbug records, samt miljøet rundt fine selskap som PsudoArcana og kRkRkRk.

Disc 1 består av kutt hentet fra CDen som bærer den opprinnelige tittelen Pariahs Sing Om (fra 2003), disc 2 er utgitt som Catch a Spear as it Flies (2003) mens opptakene fra disc 3 er fra Duna (2000) og Tiny Camp in the Wilderness (2001). Siden disse er utgitt i små opplag på marginale (og gode!) selskap som kRkRkRk (Wrights egen), Celebrate Psi Phenomenon og Last Visible Dog er en slik samleutgivelse mer enn berettiget. I tillegg er det plukket med en del andre opptak fra samlinger eller tidligere uutgitt spor som øker verdien på denne ytterligere.

"Drone poems 1999-2003" er den passende undertittelen på denne samlingen, for det er definitivt noe poetisk over de langstrakte lydflatene Wright pensler ut. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det er direkte nyskapende det han driver med, men behagelig mediterende, sfærisk og høylydt forstyrrende er alle begrep som kan kneppes på hans arbeider. Musikken bærer definitvt et organisk preg, der blant annet gitarer, fiolin og sitar koples sammen til pedaler og til slutt destilleres gjennom en datamaskin (Apple Powerbook for å være nøyaktig). I tillegg til instrumentene har Wright tatt med seg minidiscen ut i naturen (fuglesang) og storbyen (biltrafikk). Disse feltopptakene brukes gjerne som innledning til låtene, som snart svinner ut i sin egen sfære. Det er slett ikke vanskelig å slå følge med Peter Wright på hans mange ferder opp i det blå, og det er forunderlig å tenke på at alt skapes med ganske ordinære virkemidler.

Det er særlig når volumet på hans Danelectro-gitar skrus opp at Wright lykkes å forene det ambient vakre med noe mørkt og urolig, og det er her han lett står i par med relaterte artister som Oren Ambarchi og Tim Hecker.

I et svulmende platemarked vil det nok være litt krevende å sette på denne triple samlingen i det daglige, men når startknappen først er trykket inn er det desto vanskeligere å slå av drømmene til Peter Wright.

Wright og Antony Milton ventes til Sound of Mu den 13. desember i regi av Dans for voksne. Vær der.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Archie Bronson Outfit - Coconut

(Domino)

Ørene dine kommer til å blø fuzz etter å ha hørt Coconut, og danser du plutselig ut av det blå så skyldes det bare voodoo.

Flere:

Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh
Two Gallants - What the Toll Tells