cover

Monolithic Baby

Monster Magnet

CD (2004) - SPV / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Heavy metal / Hardrock / Stoner / Psykedelia

Spor:
Slut Machine
Supercruel
On The Verge
Unbroken (Hotel Baby)
Radiation Day
Monolithic
The Right Stuff
There's No Way Out Of Here
Master Of Light
Too Bad
Ultimate Everything
CNN War Theme

Vis flere data

Se også:
Greatest Hits - Monster Magnet (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hotel Wyndorf

Stonerkongen blir ved sin lest og gir ut sitt mest ordinære album så langt.

Dave Wyndorf lager mektig musikk. Med mektig mener jeg ikke som et voldsomt og kvalmende kakestykke, men at man føler seg ti etasjer høy og uovervinnelig når man tråkker nedover gata med Monster Magnet i øret. Jeg elsker soundet til Monster Magnet. Det fyller meg med en energi og en livsgnist som gjør dagene lettere å leve.

Forrige album, med den skremmende tittelen God Says No, var mer dempet enn normalt. Derfor ønsker Wyndorf denne gangen å lage ei real rock'n'roll-skive. Dette har han også fått til. Liker du noe av det bandet har gjort de siste ti åra, finner du sikkert noe du kan kose deg med her.

Monolithic Baby har få, om noen, overraskelser. Den er stort sett laget over samme lest som tidligere utgivelser. Resultatet er ei skive hvor man veldig lett kjenner igjen bandet, men som dessverre er litt kjedeligere enn forventet. Partier i enkelte av låtne minner litt for mye om gamle låter. Etablerte fans kan enten komme til å elske skiva fordi den låter som man forventer at det skal gjøre, eller rynke skeptisk på nesa grunnet manglende utvikling.

Dette er samtidig kanskje den tryggeste av bandets skiver. Selv skulle jeg ønske Dave Wyndorf kunne sparka meg litt i baken eller rista fra meg fotfestet et øyeblikk. Likevel lar jeg meg rive med av blant annet singellåta Unbroken (Hotel Baby). Svingende, uimotståelig, hard rock som fenger like mye uansett om det låter kjent.

Monster Magnet har denne gangen valgt å spille inn to coverlåter. The Right Stuff er skrevet av Robert Calvert (kjent fra Hawkwind). En grei rocker som de ikke har gjort så voldsomt mye ut av. Skivas hvilepause, There's No Way Out Of Here, er hentet fra Dave Gilmours solodebut. Selv om jeg ikke kjenner originalen, synes jeg dette låter fett. Her er bandet inne på den kombinasjonen av stadionstoner og kraftrock de er virkelig gode på.

Låter som Master Of Light og On The Verge er blant de som lett bringer tankene til eldre komposisjoner. Uansett er det lett å bli revet med om man allerede er fanget i Wyndorfs syrenett. Til og med innpakninga inneholder elementer man kjenner godt fra før. Plata avslutter dessverre litt slapt. Ingen av de tre siste spora river meg ut av hverdagståka.

Etter å ha hørt Monolithic Baby et utall ganger sitter jeg igjen med en tja-følelse. Jeg elsker dette bandet like høyt som tidligere, men lurer på om dette kommer til å stå som den mest ordinære utgivelsen deres så langt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Neil Young - On the Beach

(Reprise)

Now I'm livin' out here on the beach, but those seagulls are still out of reach.

Flere:

Tinariwen - Amassakoul
No Age - Everything In Between