cover

Come On

Ann Tayler

CD (2002)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Countrypop

Spor:
Come On
No More
That's What I Like About You
Hello Goodbye
Better Things To Do
Sunshine In The Rain
The Devil May Care
There Goes My Heart
I Do Believe
Right Here, Right Now
Forgiven
Good Days Coming

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Den nye countrydronningen?

Lillian Askelands velmaktsdager er nok glemt av de fleste. Er Ann Tayler den neste?

Debutalbumet Come On har uten TV-annonsering eller annen ståhei solgt nærmere 20.000 eksemplarer denne våren. Som vanlig er med alternative distribusjonskanaler (mye bensinstasjoner, vil vi anta) og gjerne lavere utsalgspris enn ordinære CDer, havner heller ikke slike utgivelser på salgslistene. Tross godt salg.

Og hva er det så som appellerer her til folket? Vel, det er bare å innse det, urbanister: Vi lever på landet, ikke i byen. Riktignok er det noen klynger av hus her og der, men kjør fem minutter ut av Oslo og man ser selv at Norge er et land med lange avstander mellom hvert hus. Der ligger antakelig mye av forklaringen.

Selv om Ann Taylers musikkform ikke er særlig norsk av seg, er det et eller annet med sjangeren som har noe "hjemlig" over seg. Kanskje det at country presentert på dette tradisjonelle viset har noe med folkesjela å gjøre.

Selv er jeg en landsens gutt fra Nordmøre og var i barneåra vant til å høre mine foreldre spille alt fra Supertramp til Vikingarna og Tanya Tucker! Vel, jeg har førstnevnte som en av favorittene og Tanya Tucker er registrert som en av dronningene innen sjangeren. (Det svenske bandet unnlater jeg å si mer om!)

Denne sommeren skal Ann Tayler faktisk være med Tanya Tucker på en liten turné i Norge. Moro!

Musikalsk sett er Come On velprodusert, velspilt og med tydelig vokal. Ann Tayler har en velegnet stemme for countrypop-sjangeren.

Men ingen forsøker her å gå opp noe upløyd mark, selvsagt, og dermed er det duket for alle sjangerens konvensjoner, det seg være takt/rytmer, steelgitarbruk, felespilling og så videre.

For undertegnede blir det en noe kraftig kost, spesielt på de urtypiske countrylåtene. Når ting drar mer mot pop og Shania Twain-terreng, som for eksempel Sunshine In The Rain, blir det mer "spiselig" for meg også.

Sett bort fra fire sanger som er skrevet av amerikanske låtskrivere, er brorparten av sangene skrevet av Ann selv i samarbeid med produsent Henning Hoel Eriksen.  Han er forøvrig hennes ektemann.

Som salgstallene viser - og ganske sikkert besøket under kommende konserter over det ganske land - dette er ukomplisert dansemusikk som countryfans i alle aldre vil ha glede av. Midt i Heidi Hauge-territorium. Og Ann Tayler? Hun heter egentlig Marianne Elstad Olsen og var med i TV2s "Farmen"-programserie.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bertine Zetlitz - Sweet Injections

(Capitol / EMI Virgin)

Den hyperaktive ertekroken har funnet seg en lysere skog for utfoldelse av sjofle pek.

Flere:

Loscil - Triple Point
Atomic - Boom Boom