cover

Toxicity

System of a Down

CD (2001) - American Recordings / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardcore / Tungrock

Spor:
Prison Song
Needles
Deer Dance
Jet Pilot
X
Chop Suey
Bounce
Forest
ATWA
Science
Shimmy
Toxicity
Psycho
Aerials

Referanser:
Mr. Bungle
Helmet
Deftones
Slayer

Vis flere data

Se også:
System of a Down - System of a Down (1998)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Intelligent metall med sjel og hjerne

System of a Down tar metallen inn i et nytt årtusen.

Så er den endelig her, oppfølgeren til deres fantastiske debutalbum System of a Down fra 1998. Det tre årene i mellomtiden har gått med til turnering i selskap med metallstorheter som Slayer, Pantera og Metallica. Så spenningen var nesten uutholdelig da jeg fikk den nye platen i hende. Og Armenias metallhelter svikter ikke.

Det starter friskt med Prison Song - som visstnok skal være inspirert av at vokalist Serj ble arrestert og fengslet for ubetalte parkeringsbøter. Låten er en typisk representant for den mer "Mr. Bungle-aktige" delen av SOADs musikk.

Deretter følger hardcore-låten Needles - og platen dras skikkelig igang. Trykket fra den første platen er der; melodifølelsen, intelligente tekster som får (unnskyld uttrykket) uintelligente Nu-metall (jepp, Limp Bizkit & co) stjerner til å høres ut som de infantile intellektene de er. SOAD er i løpet av platen innom temaer innen sosiologi, filosofi, religion, seksualitet og politikk. Med linjer som "They like to push the weak around/ Push them around/ a deer dance/ Invitation to peace/ War staring you in the face/ Dressed in black/ With a helmet, fierce" skjønner du at det er et SOAD-opprør på gang.

I likhet med den første platen er det spesielt den fantastiske stemmen til Serj Tankian som griper deg. Fra det ene øyeblikket å høres ut som Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle) til det neste å brøle i beste deathmetall-stil, for ikke å glemme hans armensk-inspirerte vibrato. Det er bare å fastslå; han er sammen med John Garcia (Kyuss, Unida) og Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle) den beste metallsangeren i dagens metall. Og når bandet er like samspilt som Slayer kan det ikke gå feil.

Anbefales uhørt til alle som liker metall og tung alternativ musikk! Få med deg fantastiske låter som Chop Suey, Bounce, Psycho og Aerials. Årets beste metallskive så langt!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Dining Rooms - Numero Deux

(Guidance Recordings Inc.)

Overraskende lekre bølger fra Italia strekker seg over Frankrike og når helt opp til norsk kyst.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
M.I.A. - Arular