cover

We Walk the Young Earth

The Blithe Sons

CD (2003) - Family Vineyard / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Eksperimentell / Krautrock / New Age / Frifolk

Spor:
The Book of Names
Green Patterns
All Children's Faces Looking Upwards
The Oldest Living Things
We Walk the Young Earth

Referanser:
Thuja
Neu!
Mirza
Terry Riley

Vis flere data

Se også:
Arm of the Starfish - The Blithe Sons (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


In blissfull company!

The Blithe Sons opererer i tomrommet mellom økologisk krautrock og meditativ acid folk.

The Blithe Sons forkaster platestudioet til fordel for brounderganger og bunkerser. De lager mystisk summende hymner dedikert til det lille som er igjen av den ville naturen. Glenn Donaldson (The Birdtree, Thuja, Mirza) og Loren Chasse (Id Battery, Thuja) er forøvrig også begge med i San Franciscos musiker-kollektiv Jewelled Antler.

We Walk the Young Earth er visstnok det tredje albumet fra The Blithe Sons, selv om de foregående kun har forekommet i meget begrenset sirkulasjon i regi av Jewelled Antler. Framførelsene fant sted under en elvebro i San Gregorino og inne i forlatte bunkerser i klipper ved kysten av The Marin Headlands, California. De har brukt akustiske og batteridrevne instrumenter som har blitt tatt opp med feltmikrofoner. De bruker selve nærværet på disse stedene som et instrument i seg selv.

De opptil 18 minutter lange sporene er ikke sanger, men snarere en slags stemningsrapporter der Donaldson og Chasse gjør mer ut av omgivelsene enn musikkinstrumentene selv. Lurer du for eksempel på hvordan gonger høres ut når de blir spilt under vann får du vite svaret her.

Det vi har her er altså en samling fjerntliggende og sparsommelige meditasjoner som har noe upretensiøst over seg. Det blir litt som den siden av tyske Neu! som de fleste overser: de naivistiske og stillferdige kjærlighetssangene fra Dinger med naturopptak fra roturer i Sverige sammen med kjæresten. Resultatet er en slags miljøvennlig new age musikk der strømbruddet hindrer de sedvanlige syntetiske klisjeer. The Blithe Sons nærmer seg heller aldri det søtladne, men spiller spontan improvisert musikk som sjelden kan betegnes som særlig melodisk. I så måte har dette også slektskap til nyere japansk underground, framfor alt de mer akustisk-baserte sideprosjektene til Acid Mothers Temple.

Altså nok en plate kun ment for de med sans for det høyst uvanlige. We Walk the Young Earth er bedre enn Thujas nyeste plate Suns i mine ører.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Filter - The Amalgamut

(Reprise)

Velprodusert og polert amerikansk klisjerock som fungerer mye bedre enn klisjeene den er bygget på.

Flere:

Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle
The Fall - Reformation Post TLC