cover

Love and Curses

Reigning Sound

CD (2009) - In the Red

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Soulrock / Garasjerock / Rhythm & blues / Rock'n'Roll / Folkrock

Spor:
Brake It
Trash Talk
Call Me
The Bells
If I Can't Come Back
Something to Hold Onto
Dangerous Game
Broken Things
Debris
Stick Up for Me
Love Won't Leave You a Song
Polly Anne
Is It True
Banker and a Liar

Referanser:
The Replacements
Oblivians
The Rolling Stones
The Fleshtones
The Compulsive Gamblers
Magnolia Electric Co.
Gene Clark
The Sonics

Vis flere data

Se også:
Time Bomb High School - Reigning Sound (2002)
Too Much Guitar! - Reigning Sound (2004)
Home for Orphans - Reigning Sound (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Screams of pain

Suverent fra Greg Cartwright og hans Reigning Sound, som med Love and Curses leverer en opplagt kandidat til årets beste plate.

Denne anmeldelsen burde ha kommet tidlig i høst, da Reigning Sound ettertrykkelig satte skapet på plass med en plate som fremstår som en av årets høydepunkter. Tidsklemme eller lathet, samme kan det være, for under mottoet bedre sent enn aldri er tiden nå inne for noen ord om årets kanskje beste rockalbum.

I arven fra hjembyen Memphis, Tennessee har Greg Cartwright og hans Reigning Sound brukt dette tiåret på å perfeksjonere bandets soulfulle rock'n'roll, der det meste fra byens musikalske tradisjoner møtes i eksplosiv og intens ferskvare. Årets Love and Curses er nummer fem i (studio)rekken fra låtskriver Cartwright og hans disipler, og den tidligere bluespunkeren fra Oblivians setter likegreit sin signatur på det mest helstøpte albumet fra Reigning Sound til dags dato. En sterk prestasjon, da resten av katalogen i stor grad er en strålende og dieselbrummende reise fra garasje til motorvei og kruttsterk kosmisk amerikansk musikk.

Greg Cartwright skriver fremdeles om trøblete kjærlighetsliv når han bretter ut et herjet og varmt bankende hjerte, med en stemme som bare blir bedre og bedre med årene. Backet opp av et strålende band som dynamisk veksler mellom hissige gitarer, orgeldreven soulmoro og ballader fra rennesteinen, skapes det tidløs, varm og sjelfull rock med enkle og virkningsfulle grep. Reigning Sound stiller med hentesveis, og er på ingen måte innovativ og nyskapende. Tvert i mot, her er det tradisjon, nerve og hjerter i brann som gjelder. Og det er i grunn like greit når låtene holder så høy klasse som her.

Med fjorten låter på en drøy halvtime puster Love and Curses røyk og eksos, dykker i tårevåt country og asfaltbelagt, saftig rock'n'roll, hele veien med det varme soulsoundet som den gamle musikkmetropolen Memphis har som kjennemerke. Under Sørstatenes brennende sol er forelskelse, oppbrudd og kjærlighetssorg (igjen) bærende elementer i tekstuniverset, godt beskrevet i korthugde Dangerous Game, der nok et forhold har skjært seg og Cartwright slikker sine sår:

It's true what they say
love is a dangerous game
but I love you just the same
as I did when you called me
your baby


På trynet igjen. Og nettopp der finner Cartwright inspirasjon til nye sanger. Love Won't Leave You a Song, erkjenner en låtskriver som nok en gang imponerer uten at verden i nevneverdig grad responderer. I et tiår der band som The Hold Steady og The Gaslight Anthem har pushet klassisk amerikansk gitarrock ut til nye masser, og blitt hippe blant festivalarrangører og kritikere, er det et sørgelig faktum at Reigning Sound har blitt så til de grader oversett. Cartwright & Co er nemlig mange hakk hvassere, men verden vil som kjent bedras.

Reigning Sound har aldri vært bedre, og tiden er overmoden til at bandet igjen står på en norsk scene, gjerne under sol og åpen himmel. Så kom igjen, Øya. Eller Bukta. Eller hvem faen det enn måtte være!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wavves - Wavvves

(Fat Possum)

14 låter om å ikke passe inn, og det passer helt glimrende!

Flere:

The Thing - Garage
The Samuel Jackson Five - Easily Misunderstood