cover

Growing Pains

Mary J. Blige

CD (2007) - Geffen / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Hip-Hop / Soul

Spor:
Work That
Grown Woman
Just Fine
Feel Like a Woman
Stay Down
Hurt Again
Shake Down
Till the Morning
Roses
Fade Away
What Love Is
Work in Progress (Growing Pains)
Talk to Me
If You Love Me?
Smoke
Come to Me (Peace)

Referanser:
Missy Elliott
Aaliyah
Destiny's Child
Kelis
Rihanna
Beyoncé
TLC

Vis flere data

Se også:
Love & Life - Mary J. Blige (2003)
The Breakthrough - Mary J. Blige (2005)
Stronger With Each Tear - Mary J. Blige (2009)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Tamt fra Blige

Mary J. Blige mangler inspirasjon på sitt åttende studioalbum.

Mary Jane Blige (født 1971) har opp gjennom årene opparbeidet seg status som selve dronningen av hip-hop soul. Siden platedebuten i 1989 har hun vunnet åtte Grammys, og vært nominert til over det tredobbelte. Hun har gjort seg bemerket gjennom musikalske samarbeid med George Michael (As), Wyclef Jean (911) og U2 (nyinnspilling av One). Hennes særegne, grøtete stemme og personlige tekster har vært med å bidra til et enormt platesalg.

I 2006 kom samleplata Reflections – a Retrospective, som ga et omfattende tilbakeblikk på hennes da sytten år lange karriere. Growing Pains er hennes åttende studioalbum, den første siden The Breaktrough (2005), og er ei plate i kjent stil fra Blige. Hun blander altså fortsatt soul, hip-hop og r'n'b.

Growing Pains åpner svært lovende med den fengende up-tempo låta Work That, som virkelig fungerer som platas umiddelbare hit og mest dansbare låt, med sine tunge beats og sitt smittende driv. Etter denne knallåpninga fortsetter det sterkt med Grown Woman, hvor tøffe beats og Ludacris' rapping gir oss en råere Blige, ganske langt unna soul-dama hun har blitt kjent som. Det er bare så leit at moroa ikke varer.

Work in Progress (Growing Pains) og avslutningslåta Come to Me (Peace) er masseproduserte og kjedelige ballader, hvor Blige høres ut som en hvilken som helst amerikansk r'n'b-dame. På If You Love Me? kunne hun gått for å være en eldre Rihanna, mens hun på Hurt Again forsøker å sanke sympati for alle de mislykkede erfaringene hun har gjort i kjærlighetslivet ("I promise never to get hurt again"), oppå et lag av musikalske klisjeer.

Den Trondheimsbaserte produsentduoen Stargate (Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen) sitter bak spakene på Fade Away og What Love Is. Begge låtene er raffinerte og elegante, men det er på Till the Morning at produksjonen virkelig overbeviser. Denne Neptunes-produserte låta (skrevet av Pharrell Williams) fungerer godt som funky og uptempo danselåt, med strykere og et disco-inspirert groove.

Growing Pains mangler flere umiddelbare radiovennlige hits som den usedvanlig fengende Dr. Dre-produserte Family Affairs fra The Breakthrough (2005). Åpningssporet Work This gjør et iherdig forsøk på å bli en ny variant, men er i seg selv er ikke tilstrekkelig til å holde på varmen og ønsket om å danse hele plata gjennom.

Jeg savner flere dansbare og fengede floor fillers. Når flertallet av balladene i tillegg er sjelløse og alt annet enn nyskapende, blir albumet i sin helhet for stillestående og lite engasjerende.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Robert Normann - The Definitive Collection 1938-41, Vol.1

(Normann)

Et stykke kulturhistorie - Robert Normanns musikk gjenoppstår i oppusset lyddrakt.

Flere:

The Mormones - Guide To Good And Evil
Ensemble 96 - Immortal Nystedt