cover

Satan's Kickin' Yr Dick In

Racebannon

CD (2002) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støyrock / Hardcore / Eksperimentell rock / Screamo

Spor:
Satan's Kickin' Yr Dick In Pt. I
Satan's Kickin' Yr Dick In Pt. II
Satan's Kickin' Yr Dick In Pt. III
Satan's Kickin' Yr Dick In Pt. IV
Satan's Kickin' Yr Dick In Pt. V

Referanser:
Today is the Day
U.S. Maple
Captain Beefheart and His Magic Band
JR Ewing

Vis flere data

Se også:
In the Grips of the Light - Racebannon (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Run Rhonda, Run!

Yppersteprest Mike Anderson høres ut som han spiser JR Ewing til frokost og spyr dem opp hver kveld.

Indianas mest brutale kaosband har knapt rukket å pushe sin glimrende In the Grips of the Light (2002) før de er klare med et nytt sonisk angrep. Satan's Kickin' Yr Dick In er den talende tittelen på dette 35 minutter lange eposet, et konseptalbum i fem deler med undertittelen The Story of Rhonda Delight. Platens ramme er i korte trekk den tragiske historien om unge og frustrerte Rodney Mitchell som drømmer om å bli stjerne, selger seg til Satan og blir stjernen Rhonda Delight. Courtney Love-dobbelgjengeren blir medias yndling og henger med "money movers" som Sean Penn, Thurston Moore og JFK Jr., før han/hun ender i Satans favn i en tåke av dop, sex og skandaler.

Rundt dette sørgelige skuespillet spiller Racebannon fortsatt desperat støyrock med uforutsigbare taktskifter, eksplosiv kraftutbrudd, andpustne pustepauser og hyperaktive spasmer. Å være med disse er som å sette seg ombord på en dampende berg-og-dalbane på vei til helvete uten noen form for sikring. Man kastes rundt og rundt, skyter fart oppover før man slenges brått nedover igjen uten å rekke annet enn å hyle for livet mens man må holde seg fast etter beste evne.

Racebannon tar sin andel av eksperimentell noise (Melt Banana, Naked City) og blander med hardcore, punk og metal som nok en gang fremstilles krystallklart av tekniker Mike Mogis (Bright Eyes). Til og med våre egne JR Ewing blir som babymat i forhold til det armageddon amerikanerne skaper. Det geniale er at de også evner å være suggererende og fengende inne i alt kaoset, alltid dynamiske, alltid på hugget og aldri avventende er Satan's Kickin' Yr Dick In en plate som krever din fullstendige oppmerksomhet. Som takk for tålmodigheten får du føle hvor deilig det er å bli mørbanket uten å få blåmerker.

Satan's Kickin' Yr Dick In er altså vel verd å oppleve. Den er ikke fullt så total som In the Grips of the Light, som også ga oss den minneverdige versjonen av Beefhearts Electricity. Hvis dette er ditt første møte med Racebannon anbefaler jeg å ta med den først, uansett er dette et band å sjekke ut hvis du ikke er redd for litt djevelsk galskap.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat

(Rune Grammofon)

Bli med på landet inn i et velkjent landskap, og la In the Country få deg til å se det med nye øyne.

Flere:

Jens Lekman - Night Falls over Kortedala
Umek - Neuro