cover

Hot Charity

Rocket From the Crypt

CD (2002) - Swami / Tiger

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Rock'n'Roll

Spor:
Pushed
Guilt Free
Poison Eye
My Arrow's Aim
Feathered Friends
Cloud Over Branson
Lorna Doom
Shucks
Pity Yr Paws
If The Bird Could Fly
Blood Robots
Waste It
Hot Wired
Who Let The Snakes In

Referanser:
Hot Snakes
Drive Like Jehu
Gaunt

Vis flere data

Se også:
Live From Camp X-Ray - Rocket From the Crypt (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Partyrakett

Gammelt materiale høres ut som nytt på denne relanseringen av to tidligere utgivelser.

Rocket From the Crypt har valgt å gjenutgi Hot Charity (1995) og EPen Cut Carefully and Play Loud (1999) på en CD. Har man ikke hørt dette materialet før trenger man ikke tenke så mye på det, fordi dette høres faktisk ut som et nytt album. Selv om de eldste låtene er spilt inn for mange år siden høres de ut som noe som kunne kommet i år, eller om fem år.

RFTC har i lang tid vært blant USAs fremste eksponenter for rock'n'roll-basert punk. I tillegg til tradisjonell rockebesetning har de Apollo Nine og JC 2000 på henholdsvis saksofon og trompet. Dette, kombinert med upåklagelig underholdningsverdi live, medfører at de er lette å skille fra andre band i samme stil. Etter Scream, Dracula, Scream! (1995) ble de drithotte midt på 90-tallet. Festivaler og journalister fikk opp øya, men det varte aldri lenge nok til noe stort gjennombrudd. I 1998 opptrådte de for et svært glissent Rockefeller i Oslo.

Frontfigur Speedo (egentlig John Reis) er en slags punka Elvisfigur væpna med Gibson Les Paul. Han hiver rundt seg med punk og rock'n'roll på en svært egen måte. Hamrende rytmer, velplasserte gitarer og utfyllende blåsere er noe av det som gjør Rocket From The Crypt til et av de morsomste punkrockbanda i USA. Disse gutta er en rein gledesmaskin. Her lukter det party lang vei.

Punk med messingblåsere resulterer ofte i en skapunkvariant. Istedet for å dra soundet mot ska tilfører de to blåserne en dimensjon av soul og klassisk rock'n'roll. Dette høres godt i mange av låtene på denne skiva, for eksempel My Arrow's Aim. Andre slagere med verneverdi er Cloud Over Branson og Lorna Doom.

Hot Charity ligner en del på Scream, Dracula, Scream! fra samme år. Den er jaggu ikke langt unna i kvalitet heller. I tillegg har den en friskhet som medfører at den høres ganske så fersk ut. Den står seg godt 7 år etter innspillingen. Det gnistrer fra og med Pushed, som er mer en intro enn selvstendig låt. Messende blåsere og kraftige gitarer setter stemningen. Deretter hviler de ikke på 40 minutter.

Noen svakere og litt repeterende låter finnes, men helheten holdes oppe av en energi få andre kan vise til. De viser noe mykere sider på Featherered Friends, men basisen er fortsatt kraftrock. Denne kan egentlig kjøpes usett, om man er glad i futt og fart i sin rock'n'roll. Oppløftende gitarer, stå-på vilje og godt humør er inkludert.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motif - Expansion

(Aim)

De unge nordiske jazz-kometene i Motif er på vei inn i stratosfæren med lysets hastighet, og de kan slå ned et sted i nærheten av deg.

Flere:

Thule - Liquid (Rock and Roll Dream)
Dizzee Rascal - Showtime