cover

Romeo Turn

King Midas

CD (2003) - Èllet / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Bluesrock / Soul

Spor:
Holiday
The Cult
Woman In Jazz
I Can't Help But to Deceive You, Little Girl
Heartbeat Boogie
Neue Initiative
The Harder They Come
Munich Apartment
Fire
Romeo Turn
The Man From the Gas Station
The Blues Ain't Nothing

Referanser:
Don Juan Dracula
Roxy Music
The Dandy Warhols

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Noch einmal

King Midas overbeviser igjen, og er Norges formband med tre strake. Romeo Turn er en utklassing av en plate, med unntak av et par urene taklinger.

Når jeg tenker på historien om King Midas, får jeg litt følelsen av å blåse opp en ballong med det formål å sprekke den. Jeg bare blåser og blåser, uten at noe annet skjer enn at den bare blir større. King Midas er en slik ballong. For det er vel ingen tvil om at Oslo-bandet har fått ufortjent lite kreditt for musikken de har laget tidligere.

Ando Woltmann er uten tvil en av Norges mest sleske frontfigurer, og det er vel noe av det som også gjør han til en av landets fremste. Det skjønner man etter å ha sett King Midas live. Et stort låtskrivertalent er det i alle fall snakk om, og han viser det her mer enn noen gang. Romeo Turn er fra ende til annen en orgie av gode låter. 12 singlekandidater av 12 mulige. Et par av dem var kjent før plata har begynt, blant annet tittellåten fra den to år gamle The Man From the Gas Station EP. Radiohiten Romeo Turn er naturlig nok også å finne her.

Holiday sparker det hele i gang på en sånn måte bare King Midas kan gjøre det, før The Cult viser hvordan man lager den perfekte poplåten ("Cool suburban evening, and the family got drunk"). Woman In Jazz er rett og slett farlig funky og vanedannende i slow motion. I Can't Help But to Deceive You, Little Girl mangler bare handclaps, så er den komplett ("Again and again and again and again"). På Heartbeat Boogie hører vi Ando og Tracee Meyn i rørende bra samarbeid ("Get it on!"). Neue Initiative er en av de mer anonyme låtene, men så kommer The Harder They Come, en av de mest downtempo låtene på Romeo Turn, og svett og intens som få andre. Munich Apartment er hakket for monoton, og faller litt i samme kategori som Neue Initiative. Fire er full av smarte tekstlinjer ("As the heroin kicks the dead body"), og skammelig fengende. Tittelsporet Romeo Turn er allerede en King Midas-klassiker, og jeg klarer ikke å komme bort fra at Ando høres ut som Bobby Gillespie mer enn noen gang på denne låten. The Man From the Gas Station er godt innarbeidet etter to års rotasjon i stereoen, men er på ingen måte sliten av den grunn. The Blues Ain't Nothing avslutter plata i stil med det vi har hørt tidligere ("Why am I feeling blue?").

Tracee Meyn bidrar altså med sin soulvokal på noen låter her, og gir Romeo Turn et mer intenst preg. Dette fungerer spesielt bra på Heartbeat Boogie. Selv om musikken er et stykke unna, er jeg også fristet til å sammenligne med the Dandy Warhols. Midas har en avslappet holdning til det hele, som kommer sterkt til uttrykk i musikken. Her til lands er det lekenheten til King Midas som gjør at jeg trekker linjer mot Don Juan Dracula. Siden sist har nok King Midas byttet litt taktikk i form av uttrykk, og det bidrar til at de har bekreftet sin posisjon som et av Norges fremste band.

Kongene fra Tåsen spør ikke pent lenger. Romeo Turn er et krav om å få den oppmerksomheten de fortjener. For med unntak av et par låter, så er Romeo Turn intet mindre enn en herlig og uforglemmelig groovy miks av rock, pop, funk, soul, blues og jazz.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Clientele - Strange Geometry

(Merge)

Tindrende vakker drømmepop fra et av Londons mest oversette band.

Flere:

Mahjongg - Kontpab
Haust - Powers Of Horror