cover

High Life High Volume

The Forty-Fives

CD (2004) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Powerpop

Spor:
Who Do You Think You Are?
Go Ahead And Shout
Bad Reputation
Superpill
Backstage At Juanita's
Daddy Rolling Stone
Junkfood Heaven
Too Many Miles
Bicycle Thief
C'mon Now Love Me
Stop At Nothing

Referanser:
The Dirtbombs
The Swingin' Neckbreakers
Kwyet Kings

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Trivelig i garasjen

Ei hyggelig og tvers igjennom sympatisk skive, som ikke byr på de store overraskelsene.

The Forty-Fives spiller en ganske lett og snill form for garasjerock. Ikke for stygt, ikke for skeivt, ikke for møkkete. Garasjeprodusent og Dirtbombs-medlem Jim Diamond har vært med i studio for å sørge for at alt har gått riktig for seg. Det har det i og for seg. Man skulle kanskje kunne ønske seg et feilskjær eller to når man hører resultatet.

Blant skivas mest fengende spor finner vi Superpill (underbygget med flott klapping) og powerpopperen Junkfood Heaven. En sviske har de også fått plass til. Too Many Miles er et helt greit forsøk på en soulprega balladesak. I Bicycle Theif hiver de seg på countryrock. Disse to er avstikkere fra en vei som ellers er mer streit rock'n'roll med blikk tilbake til bollesveisens glansdager.

Om ikke The Forty Fives låter som et band fra 1966, så ligger de i hvertfall tett opptil garasjerockbølgen fra 80/90-tallet. De er gladere enn The Cynics, mer edruelige enn The Lyres, penere enn Dead Moon og renere enn The Chesterfield Kings. At musikk er møkkete betyr ikke nødvendigvis at den er bedre, men noen ganger kan man savne litt ekstra skitt for å bedre fremheve intensjonen med primitiv rock og dens vesen.

High Life High Volume blir bare en av mange stilfulle garasjerockskiver som har kommet de siste åra. Bandet tar greiene på alvor, men når ikke opp til stilartens enere. Liker du garasjerock av den gamle og tradisjonelle sorten, finner du mye av dette her. Det kan bli en anelse ufarlig, men alltid trivelig.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Black Ox Orkestar - Ver Tanzt?

(Constellation)

Klezmer-punk og balkansk delirium-dans i ly av Silver Mt. Zion? Gjør klart for Black Ox Orkestar!

Flere:

Madrugada - Madrugada
Filter - The Amalgamut