cover

Burn Piano Island, Burn

Blood Brothers

CD (2003) - Artist Direct / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Punk / Avant rock / Screamo / Post-hardcore

Spor:
Guitarmy  
Fucking's Greatest Hits  
Burn, Piano Island, Burn  
Every Breath Is a Bomb  
Ambulance vs. Ambulance USA Nails  
Cecilia and the Silhouette Saloon  
Six Nightmares at the Pinball Masquerade  
Salesman, Denver Max  
I Know Where the Canaries and Crows Go  
God Bless You, Blood Thirsty Zeppelins  
Shame

Referanser:
JR Ewing
Racebannon
Fantômas
Dead Kennedys
Nine Inch Nails
At the Drive-In

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Blodregn og tordenvær

Blood Brothers viser voldelige tendenser på Burn Piano Island, Burn.

Seattle-gruppa Blood Brothers har bydd på hard kost før, men på Burn Piano Island, Burn blir det enda verre. Her får du knust glass til forrett, grillet granitt som hovedrett og kokende soyaolje til dessert.

Før du blir ferdig med måltidet har imidlertid Blood Brothers sparket deg videre inn i sin selvutviklete krigssone der Guitararmy regjerer: "We wrapped your corvette in cellophane, set it aflame. We doused your TV in propane, turned up the gain". Dette åpningssporet varer i 38 sekunder og vitner om hvor travelt gruppa har det.

Gitarene danner en sammenhengende mur av lyd rundt deg slik at mulighetene til å unnslippe denne massakren er få. Jordan Billie skriker så høyt at han kan overdøve brølaper i parringstida og høres ut som South Park-figurene med rabies. Først på det tredje sporet slipper gitarene taket litt, men bare i noen få sekunder. Først på Every Breath Is a Bomb kan vi trekke pusten og oppleve en noe mer dynamisk side av bandet der ultrapunk-partiene avløses av avantgardistiske mellomspill med elpiano og komplekse, nesten jazza rytmeskifter. Egentlig blir det mer spennende når gruppa viser mer varierte rytmiske figurer, slik som her. Det vanker også tekstmessige stunts som "I'd like to wrap my arms around you like a flesh canopy".

Videre utover stiger lydtrykket til et par hundre megabar igjen, og Blood Brothers rabiate leveranse får en tendens til å gjøre deg nummen i ørene, særlig på USA Nails og Six Nightmares At the Pinball Masquerade. Dette er ekstremist-musikk egnet til å gjøre Marilyn Manson-fansen mørkredde.

Problemet er at dette albumet blir noe spastisk og tegneserie-aktig der gruppas kreasjoner karikerer punk-rockens styggeste utspring. The Blood Brothers vet ikke hva de vil, men vet hvordan de skal det, for å parafrasere Sex Pistols. Fienden har for lengst gått til grunne i denne krigssonen og det Blood Brothers gjør er å frydefullt putte kalde lik i fliskutteren for å skape et kunstig blodregn. For de mer perverse blant oss er dette moro en gang eller to.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Domenico+2/Kassin +2/Moreno +2 - Sincerely Hot

(Luaka Bop)

Tre musikere som ikke kjenner noen begrensninger leverer langt over pari.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
The Streets - Original Pirate Material