cover

Devin Dazzle And The Neon Fever

Felix da Housecat

CD (2004) - Emperor Norton / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Club / Dance / House / Pop / New Wave

Spor:
Intro
Rocket Ride
What She Wants
Short Skirts
Ready 2 Wear
Romantique
Everyone Is Someone In La
She's So D'mn Cool
Let Your Mind Be Your Bed
Watching Cars Go By
Hunting Season
Nitelife Funworld
Nina
Devin Dazzle
Neon Human

Referanser:
Scissor Sisters
Scott Grooves
Aphrohead
DJ Pierre

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Take me on a rocket ride!

Devin Dazzle og hulajentene i the Neon Fever presenterer en discoelektronisk opplevelse krydret med new wave og pop. Fengende.

Devin Dazzle & The Neon Fever er historien om... fristelser. Konseptet åpenbarer seg på det livligste med Devin Dazzle i hovedrollen som leker med discodamene bak tittelen the Neon Fever. Sammen begir de seg ut på en reise som appellerer mer til kroppen enn hjernen. Ulovlig fengende beats gir inspirasjon til funky bevegelser, mens det lyriske er så som så.

Den røde tråden er ikke vanskelig å følge gjennom plata, den er vel snarere et kraftig jernrør. Man skulle nesten tro dette var det superkule soundtracket til en smal actionkomedie, muligens en parodi, fra tidlig 80-tall. Man får nesten lyst til å lage en smal actionkomedie, muligens en parodi, om tidlig 80-tall.

Bak Devin Dazzle står DJen/produsenten/mixern Felix da Housecat. Bak huskatten står Felix Stallings Jr som hører hjemme i Chicago, USA. Takket være barndomsforbindelsen til houselegenden DJ Pierre ble han som 15-åring dratt inn i studio for å spille inn diverse saker, først ut var Phantasy Girl i 1987. Etter en hvileperiode på tre år (collegerelatert) kom han tilbake for å fortsette karriereren på dance/house-scenen i Chicago. Blant annet har han gjort remixer av artister som Madonna og Kylie Minogue. Det store gjennombruddet for Felix kom først med albumet i 2001, Kittenz And Thee Glitz. Et synthpopalbum som visstnok skal ha rokket litt på dancescenen. Tre år har gått, og nå er oppfølgeren endelig på banen.

På hjemmesiden til plateselskapet Emperor Norton uttaler Felix da Housecat følgende: "Devin Dazzle is a character fascinated by the nightlife... Every time he sees neon lights he gets the fever. But Dazzle has a friend named Neon Fever who's a bad influence on him and is everything opposite of Devin."

Derav kommer låtene som Nitelife Funworld, Short Skirts, Hunting Season og Everyone Is Someone In LA. Selv om titlene gir inntrykk av et noe overflatisk og platt innhold, er det forbausende hvor bra dette blir om man bare møter lyrikken med en passelig dose humor. Et lekent sinn er godt å ha når Devin Dazzle og hula-hula-jentene drar i gang showet.

Musikalsk er dette en crossover som med hovedkvarter i house og club/dance adopterer new wave synther, mens gitarer og en god del popelementer burde gjøre albumet tilgjengelig for veldig mange. Jeg mener også det kler navnet discolektronika svært godt. New Wave-sammenligningen er aller mest passende i Ready 2 Wear som byr på et herlig dempet tempo. Allikevel er det motsetningene som bidrar til å holde spenningskurven oppe gjennom hele albumet. Åpningskuttet Rocket Ride er med de flerstemte damene - The Neon Fever - en up-tempo, leken og lett å få på hjernen-låt: "Spaced out kid, won't you take me on a rocket ride?/ Don't say no 'cause I won't be denied/ You're my boy and I'm your girl/ Take me out of this messed up world."

Det hadde vært slitsomt med samme stil fra start til slutt, og jeg imponeres av en perfekt dosering av stiler, vokalbruk (i tillegg til the Neon Fever brukes også en del mannlige enkeltvokaler) og rytmer.

Det finnes mange gode spor på skiva: Everyone Is Someone In LA (igjen med en fabelaktig vokalutøvelse av the Neon Fever), Devin Dazzle (poppet og pent), Hunting Season (morsom og fengende) og ikke minst Watching Cars Go By (med de videospillaktige beatsene) er de sterkeste kandidatene til ikke å forsvinne i glemmeboka.

Blodharry navn, blodharry cover - allikevel (eller nettopp derfor) blir Devin Dazzle & the Neon Fever et utrolig gjennomført, ekte, lekent, barnslig, kult og partyvennlig album. Denne cocktailen av stiler ender opp som en stilelegant plate som innehar den unike muligheten til å appellere til både hunder og katter. Det vil si både elektromennesker og pop/rockfolk, men kanskje aller mest til de som liker både hunder og katter.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Two Gallants - What the Toll Tells

(Saddle Creek)

Lyden av det tidlege Amerika. Snasen folkrock og slepne mordarballader fra San Franciscos Two Gallants.

Flere:

Gluecifer - Automatic Thrill
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds