cover

The Disappearing Line/Athena

The Umbrella Sequence

CD-EP (2003) - OHEV

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Drømmepop

Spor:
And Now We're Famous Writers
The Disappearing Line
Athena
Pushing Nevada
The Disappearing Line (Burke and Casey's Riot Robot Mix)

Referanser:
Muse
Blackroom
Radiohead
Grandaddy
Sigur Rós

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Forførende

Altfor likt Radiohead til å bli belønnet for det, men en EP med et par svært sterke spor.

The Umbrella Sequence er et forholdsvis nytt band fra Minneapolis, som befinner seg på samme plateselskap som Canadiske Hot Hot Heat før de signet for SubPop. Det er ikke veldig usannsynlig at The Umbrella Sequence kan være neste band på vei bort til et større selskap.

Smakebiten vi får fra The Umbrella Sequence består av 5 spor, hvorav en remiks. For å ha det sagt med en gang, den kunne de spart seg for. Det hadde vært mye mer fullkomment dersom Pushing Nevada hadde fått avslutte her. Åpningssporet og Athena er de klare høydepunktene på denne skiva, og er låter med evne til å få deg til å glemme alt rundt deg.

Vi har med en vokalist å gjøre som kjører en veldig androgyn måte å synge på. Tankene går til vår egen Ole Gunnar Gundersen i Lorraine, et band som ikke er forferdelig langt unna The Umbrella Sequence i det store og det hele. Amerikanerne er dog langt mer forsiktige, og har i stor grad funnet en måte å utføre de mest forførende vendinger uten å faktisk gjøre stort. Radiohead er et navn det er umulig å komme utenom, for likheten er til tider veldig slående, både når det gjelder vokal og sound. De fire første sporene viser et band som har en evne og vilje til noe mer, og dette bandet har utvilsomt potensiale til å levere mer enn en relativt sterk EP.

Holder du navn som særlig Radiohead, men også Muse, Grandaddy og kanskje til og med Sigur Ros kjært, kan du absolutt gripe tak i dette og gi det en sjanse. Neste gang håper jeg uansett at The Umbrella Sequence har beveget seg litt bort fra Radiohead, som de på nåværende tidspunkt er veldig nært knyttet til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe

(JPS)

Tradisjonsmusikk med kontinental sving illustrerer folkets eget kulturuttrykk.

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different