cover

Way Past Sorry

Reverend Lovejoy

CD (2003) - Big Dipper / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Norwegian depression

Spor:
Marie
Dead Girl
Candystore
Just For Today
You & I
Happy
Way Past Sorry
Friday
Pass Me a Pillow
Secrets
Monster

Referanser:
Thomas Dybdahl
Minor Majority
St. Thomas

Vis flere data

Se også:
Polo Is Not The Issue Darling, Champagne Is! - Reverend Lovejoy (2000)
Dead Girl EP - Reverend Lovejoy (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Love Is All Around

Er du svak for melankoli på høyt nivå, er Reverend Lovejoy som sendt fra himmelen.

Etter to album med sitt andre band, Minor Majority, er Pål Angelskår nå tilbake med sitt tredje med Reverend Lovejoy. Pausen fra bandet har ikke ført til nevneverdige forandringer, men viser bandet mer melodi-bevisst enn tidligere. Hver og en låt er en evig jakt etter den perfekte melodien. Vårens Dead Girl EP bar løfte om et tidløst og uforglemmelig album, noe som dessverre ikke innfris hundre prosent på Way Past Sorry.

På coveret møtes vi av en ødelagt trehjulssykkel, et noe småbrutalt bilde. På bandets hjemmeside finner vi et bilde av de fem i bandet, gråtende. Sterke men korrekte bilder på hva bandet prøver på, og til dels lykkes med. Pål Angelskår har for lengst bevist at han er i toppklasse når det kommer til melankoli og hjerteskjærende vakre melodier og tekster, både i Minor Majority og Reverend Lovejoy. Reverend Lovejoy er hakket mer rocka, men like fullt stemningssettende og konstant. Det er den enkle melodien som gjelder her, med stemmen til Angelskår som knallrød tråd. En behagelig stemme som kler lyden veldig bra, og gir bandet særpreg så det holder. Dette fungerer desidert best på det som er platas høydepunkt, Monster.

Men bandet mestrer ikke bare rolige melankolske perler, og viser seg fra en mer hardtslående side på Secrets. Tittelsporet fra Dead Girl er farlig fengende. Et par av låtene har også litt countrypreg, der Geir Sundstøl gjester på steelgitar. Candystore er en av dem, bedre kjent som Practical Joke fra Dead Girl EP. Det er et hyggelig gjenhør av en låt som vokser seg stor etter noen gjennomhøringer. Det er altså tre kutt her som er hentet fra Dead Girl EP, og det er de som står igjen som høydepunktene også etter å ha hørt hele Way Past Sorry. Men nye låter som Way Past Sorry, Secrets, You & I og Happy er også så solide at de viser at Reverend Lovejoy er et band med lang holdbarhet.

Dette er musikk det er vanskelig å la være å like, og Way Past Sorry er blitt en veldig hyggelig opplevelse. En plate som kan få deg til å glemme omgivelsene en stund. Men noen ganger vil den kanskje mer enn den kan. Like fullt er det en nydelig plate, som er det perfekte lydsporet til den siste solnedgangen på høsten.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kollwitz - Like Iron I Rust

(Fysisk Format)

Debuten til Kollwitz er så absurd bra at det nesten er verdt å bli tunghørt og kastet ut av leiligheten for.

Flere:

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons
The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells