cover

stimulation. transparency. alienation

Wolves

CD-EP (2003) - Coalition

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Villdyr

Ikke stol på eventyr. Noen ganger har det sikkert mye for seg å rope ulv.

Wolves er en hardcorekvartett fra Boston, som jeg veit svært lite om. De lager kaotisk støyrock med mye aggresjon og frustrasjon, blandet med langdryge gitarpartier. Musikken kan sammenlignes med amerikanske undergrunnsband som Drive Like Jehu og Blood Brothers. Denne 20 minutters EPen er utgitt på nederlandske Coalition Records, som må regnes som spesialister på området.

EPen åpner med et angrep rett i strupen, som så roes ned til kilende gitarer og spoken word-klipp. Deretter får man to brutale kutt som både har driv og sprut. De fire låtene har kun nummer som navn. Om titlene 14, 15, 12 og 13 sier noe om rekkefølgen de ble skrevet i eller om det er en eller annen kode som skal knekkes, vites ikke. Sistnevnte er en 8 minutters støy-sak som etterhvert tar en lang tur over gitarstrengene til Tim Glowik og Brad Wallace.

Man kan nok bli litt sliten i hodet av Wolves om man er uvant med stilen. Setter man seg ned og lar den gå noen ganger er likevel sansynligheten for at man blir revet med til stede. Bandet har rett og slett et godt utgangspunkt for å lage noe virkelig spennende.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

Fleet Foxes - Fleet Foxes
Jim O'Rourke - I'm Happy, and I'm Singing, and a 1, 2, 3, 4