cover

Baby's Breadth

June Panic

CD (2002) - Secretly Canadian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Singer/songwriter

Spor:
Peter Panic (for J.M. Barrie)
My Mid-Husband Arrives
See(ing) Double
Half of This (Whole) World
22 Parties
On the Sidelines
The Song Is Singing Us
Giving Up the Ghost
Hung-up
Honey Careen
Housewarming (On Fertile Street)
Sex Is For Children
Death Is Gonna Part Us
If Enough of Us Die

Referanser:
Neutral Milk Hotel
Violent Femmes
Marmoset
Danielson Famile

Vis flere data

Se også:
Hope You Fail Better - June Panic (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Et barn er født i Fargo

June Panic forteller om det å føde et barn - eller om å bli et selv. Eller begge deler.

June Panic er en høyst original låtskriver fra Fargo, North Dakota med en ekstensiv stemmebruk man helst bør innfinne seg med så raskt som mulig. Han synger med en gnagende, litt atonal froskerøst, som slett ikke er så ille når man blir vant til den. Både stemmen og musikken får meg til å tenke på noenlunde nærliggende referanser som Violent Femmes, Danielson Famile, 22 Pistepirkko og Neutral Milk Hotel - uten at noen av disse matcher direkte på June Panic.

Panic har haugevis med utgivelser bak seg, men beveget seg fra soverommet til alltid-herlige Secretly Canadian i 1996. Det er god avstand fra hjemmemekka lo-fi kassetter til dette fullverdige albumet, hans 11.(!) siden 1990. Baby's Breadth høres likevel forfriskende fresh ut, og det er en slags naiv barnslig iver over Panic, en humørsmittende tone selv på de tyngste visene som holder mørkemennene på god avstand. Han skriver dessuten noen glitrende viser fremført et egenartet sted mellom skjevpsykedelisk pop, lap-steel countryfolk og skranglerock, uten at de begrepene skaper noen motstridende skiller i hans verden.

Baby's Breadth er delt i fem "kapitler", med titler som alle henspiller på fødsel (som Our Baby, Faith Born Prematurely - to the Incubator, and Hurry eller The Wondering Womb or God's Hysterical Pregnancy). Under disse overskriftene finner vi 14 låter som tar for seg relaterte emner som kjærlighet, tilblivelse, hat og død (i omtrent den rekkefølgen), blandet inn med doser av tvil og tro. Det høres kanskje kjent ut, men Baby's Breadth avslører - for de som ikke visste det fra før - at Panic er en riktig så underholdende tekstforfatter med en uventet vri på det meste. Må bare trekke frem llinjer som "Fuck you for your beautiful children who will come to believe in your life", "I saw the devil, she take my soul, but I sold my body to rock n' roll" og "Don't circumcise your baby! Leave your baby intact! Don't sacrifice skin to bad med-isin" som døme på hans kreative penn.

Den helhetlige tonen i tekstene følges opp av et sprekt musikalsk verksted, med en gjeng som banker og sager og høvler og sliper til Panics gitarbaserte viser. De skaper en slentrende, løs stemning på hele platen, og selv om det til tider både knirker og bråker underveis, er det slett ikke et falleferdig byggverk de reiser. Enkelte låter sklir riktignok forbi med mer skissepreg enn andre, men alt i alt har June Panic født nok et meget velskapt og levedyktig barn med Baby's Breadth.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen