cover

Welcome to Norway

Black Debbath

CD (2001) - EMI Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Stoner / Humor / Tungrock

Spor:
The Vikings (The Pioneers Of Rock)
Mongo Norway (A Guide To Nightlife In Oslo)
Martin Skancke (The Coolest Man In Norway)
Traditional Food
Bunad (The National Costume)
The Four Big Ones (Essential Authors And Works)
Practical Information
A Brief Guide To Norwegian
The Leaving Of The Land Of The Midnight Sun

Referanser:
Gartnerlosjen
Thulsa Doom
Reidar Roses Orkester
The Cumshots
Hurra Torpedo
Bare Egil Band

Vis flere data

Se også:
Mongo Norway - Black Debbath (2001)
Den Femte Statsmakt - Black Debbath (2004)
Den Femte Statsmakt - Black Debbath (2004)
Naar Vi Døde Rocker - Black Debbath (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tung, tung turistguide

Heavy innføring i norsk kultur, men bare kortvarig moro.

Oppfølgeren til Tung, tung politisk rock er intet mindre enn en turistguide for nyankomne til Norge, men kan med fordel nytes av de innfødte. Welcome To Norway inneholder det meste du trenger å lære om Norge, i hvert fall i følge de hyperaktive gærningene i Black Debbath, også kjent under navn som Reidar Roses Orkester og Gartnerlosjen.

Black Debbath spiller veldig bra Black Sabbath-klonet musikk, og får nok faktisk også besøk på konserter av mennesker som vil høre dem spille – ikke bare le av de fjasete tekstene. Men igjen er det tekstene som er hovedverket - og hvilke tekster! Etter å ha overbevist lytteren om at vikingene var de første rockerne i verden, får Martin Sckancke (endelig) sin hyllestsang som den tøffeste innenfor landets grenser. Utelivet i Oslo blir tydelig beskrevet, og særlig vårt alles kjære Smuget får tyn. Mat og klesdrakter, forfattere og en kjapp norsk-translatør hører også med. Alt i alt er dette en veldig forseggjort utgivelse, Black Debbath prøver ikke bare å være morsomme, men de legger faktisk noen kilo energi inn i å gjøre det ordentlig. Her er kart og indeks, bildene er fra Zoologisk museum, og bandets klær er en god miks av stoneruniform og bunadsmønstre, toppet med harry Dr. Martens-sko med norske flagg på. Her skal det ikke spares på noe!

Nå er ikke heavy særlig i vinden for tiden, og selv om Black Debbath spiller bra og er morsomme som bare det, anbefales ikke denne platen for mer enn en gjennomspilling på en og annen fest. Problemet med all moromusikk er høy slitasjefaktor, og jeg blir ganske så lei etter at denne har surret en del på stereoen. Derfor er ikke Mongo Norway noe førstevalg, da det blir et produkt med datostempling. Jeg tror at Gartnerlosjens verker har større levedyktighet, selv om det musikalske der kom mer i bakgrunnen. Uansett, nyt dette for hva det er og stapp den så godt på plass i CD-hylla!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


High Llamas - Beet, Maize & Corn

(Duophonic / New Records)

High Llamas har lenge befunnet seg himmelhøyt oppe i Himalaya, men har likevel klart å nå nye høyder på Beet, Maize and Corn!

Flere:

David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency
North Mississippi Allstars - 51 Phantom