cover

Pulled Apart By Horses

Pulled Apart By Horses

CD (2010) - Transgressive / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Alternativ

Spor:
Back To The Fuck, Yeah
The Crapsons
High Five, Swan Dive, Nose Dive
Yeah Buddy
I Punched A Lion In The Throat
I've Got Guestlist To Rory O'Hara's Suicide
Get Off My Ghost Train
Meat Balloon
Moonlit Talons
The Lighthouse
Den Horn

Referanser:
The Icarus Line
Monster Killed By Laser
Braid
Mr. Bungle

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Umulig å sette i bås

Om det er poprock, hardcore eller pønk skal være uvisst, men sikkert er det at Pulled Apart By Horses låter tett, fett og aggressivt.

Britiske Pulled Apart By Horses har fått pene anmeldelser både i Kerrang, NME og Metal Hammer det siste året, og det er ikke verst for et platedebuterende band fra tjukkeste Leeds. Etter å ha eksistert i drøye tre år, er de nå ute med sin selvtitulerte, første langspiller.

Fra åpningssporet med Back To The Fuck, Yeah klapser de deg i fjeset med direkte, rett-frem og hardtslående pønkpoprock.
Vokalist Tom Hudson har litt av den samme naiviteten og ungguttstemmen som Rivers Cuomo, men med adskillig mer testosteron. Han skriker og vrenger lungene med ektefølt sinne med arrogant "fly forbanna"-holdning, og står i front for et band som staker ut sin egen vei, selv om de ikke tar fem for å hvile tungt på sine forgjengere.

Til tross for at de vil gi inntrykk av å være en gjeng med sinna menn, er High Five, Swan Dive, Nose Dive er faktisk bygget over en klassisk, solid poplest. De aggressive og hyppige taktskiftene rettferdiggjør dog bandets pønka image, og det er ikke for ingenting at de er kjent for å skade både seg selv og publikum når de spiller live.

På I Punched A Lion In The Throat lukter gitarene av gammel Rage Against The Machine, mens Yeah Buddy har harmoniske Beach Boys-koringer og er som snytt ut av bakparten på amerikanske Braid som yppet seg på hardcorefronten på 90-tallet. Det er tøft med at band som tør å dra veksel på mange referanser, uten å være redd for å miste kredfjeset sitt.

Den Horn avslutter skiva med feedback og lange, seige gitarpartier, men Pulled Apart By Horses'debut er kort - halvparten av låtene er under tre minutter lange - aggressiv, fet og velspilt. Det kan være lett å avfeie nok en kvartett med frustrerte, unge menn, men Pulled Apart By Horses er noe av det fresheste jeg har hørt i den sjangeren på veldig lenge.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon

(XL)

California Here I Come! Cosmic cowboys, lykkejegere og blomsterbarn forenes i Topanga - 40 år siden forrige gang.

Flere:

Wilco - A Ghost is Born
Hunx and His Punx - Gay Singles