cover

Wendy

Jesse Malin

CD-single (2003) - One Little Indian

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Cover me

To flotte tolkninger av gamle briter gjør dette til en liten, sår og god opplevelse.

Mange lot seg imponere av Jesse Malins solodebut The Fine Art of Self Destruction fra 2002. Selv syntes jeg det var ei helt grei skive, men heller ikke noe særlig mer. Wendy er hentet fra denne. Hvorfor singelen kommer nå er jeg ikke sikker på, men jeg er veldig glad for det. I tillegg til Wendy, som er en av skivas mest opptempo låter, får man nemlig to særdeles vakre coverlåter.

Death or Glory er opprinnelig å finne på Clash-klassikeren London Calling. Her gjøres den i en amerikanisert versjon. Sårere, men også større. Malin sliter absolutt ikke med verken troverdigheten eller stilen. Låta kler å blir gjort på akustisk gitar og piano, med noen enkle og tunge trommer i bakgrunnen.

Enda vakrere er Graham Parkers The 3 Martini Lunch. Jeg må innrømme å aldri ha hørt originalen, men uansett må dette være en svært vellykket tolkning. Malin synger som om det var han selv som var på vei ned i Hollywoods rennestein. Dette er en av de mest sjelerystende balladene jeg har hørt på en stund.

De to coverne er altså verdt prisen på denne singelen selv om du har albumet. Akkurat nå skulle jeg ønske Jesse Malin satte sammen et helt album av personlige favoritter. Man kan bli gråtkvalt og i høststemning av mindre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Vapnet - Döda Fallet

(Hybris)

Döda Fallet er en vekslende dansbar tristesse som maler vårens fugler i sorte små slør der de kommer flyvende tilbake fra sydligere strøk.

Flere:

Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini
Rockettothesky - Medea