cover

Skambankt

Skambankt

CD (2004) - Dog Job / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock

Spor:
Skambankt!
Me Sa Nei!
Desertør!
Revolusjons Aggregat!
Panzersjokk!
Alarm!
KKK!
Våre Fiender!
Kapitalens Spel!
Systemets Makt!
Politistat!

Referanser:
Turboneger
Gluecifer
Motörhead

Vis flere data

Se også:
Eliksir - Skambankt (2007)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Me tar kongen og regjeringa

Norsk på norsk har sjelden slått så hardt fra seg som når Skambankt setter i gang panzersjokket sitt.

Som et djevelens utspring fra Kaizers Orchestra, har Skambankt banet seg vei og sluppet en hard og brutal debut på kav Brynedialekt. Uansett hva det er gutta i Skambankt vil si, så sier de det høyt og tydelig (i den grad Brynedialekten kan være tydelig).

Turboneger har med dette fått seg en temperamentsfull halvbror, men om det er Turboneger som har skambanket disse gutta skal være usagt. Sinte er de uansett, og nå er det flere som skal skambankes. Det er blant annet en viss amerikansk president som ikke står alt for høyt i kurs,

Han fronte fyr og flamma
Han fronte diktatur
Tusenvis av folk blir ramma
Han sko blitt satt i bur
Han e en idiot i ferd med å slå rot

Slike politiske tekster er i vill kombinasjon med hysterisk morsomme tekstlinjer ispedd her og der. Gullkorn finner vi for eksempel i Systemets Makt! ("Skambankt ska knulla" hørtes mindre naturlig ut i den sammenhengen, selv om de selv sikkert ville påstått noe helt annet), men skiva er i det store og det hele basert på satire og sarkasme over hele linja. Det har blitt et svært så underholdende produkt, som også er svært samfunnsbevisst.

Blandinga av moro og alvor klarer ikke å skjule det at låtene sårt trenger litt ekstra, litt variasjon fra det samme riffet som nesten går igjen på hele skiva. Det skal likevel ikke ta fra Skambankt det faktum at de åpenbart ikke forsøker å skape rockehistorie med denne skiva, så man må for all del ta det for hva det er. Det går litt vel mye i akkurat samme sporet, men det er forferdelig moro likevel altså.

Skambankt er om ikke annet et norsk band som leverer en skive på norsk, noe som føles litt ekstra godt de få gangene det forekommer. Når underholdningsverdien i tillegg er på et såpass høyt nivå, hører du ikke meg klage. Det burde ikke du heller.

Skambankt ska ta deg!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kråkesølv - Trådnøsting

(Diger)

Stilsikkert, kreativt og bemerkelsesverdig fra Kråkesølv, som gjør den beste norske debuten på årevis.

Flere:

Archie Bronson Outfit - Coconut
Kid Loco - Kill Your Darlings