cover

Hercules and Love Affair

Hercules and Love Affair

CD (2008) - DFA / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Disco / House / Elektropop

Spor:
Time Will
Hercules Theme
You Belong
Athene
Blind
Iris
Easy
This Is My Love
Raise Me Up
True False/Fake Real

Referanser:
!!!
Cansei de Ser Sexy (CSS)
LCD Soundsystem
Erasure
Bronski Beat

Vis flere data

Se også:
Blue Songs - Hercules and Love Affair (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Mørk retrodisco både leverer og kjeder

Disco med klare referanser til 80-tallets mest androgyne dansegulvfyllere.

Denne anmelderen føler seg for gammel til å klare å følge med på hva som er kult og hipt på dansegulvene rundt om i verdens diverse navler lenger (sist jeg visste om hippe elektroniske labler, var da !K7 og Distance var premissleverandører).

Så jeg skal ikke skrive masse om at Hercules and Love Affairs label DFA visstnok er noe av det kuleste New York kan by på om dagen, og at det hersker store forventinger til denne utgivelsen. I tillegg har de jo med seg kritikerfavoritt og vidunderbarn Antony Hegarty fra Antony & the Johnsons på vokal på en del av sporene, et langt hopp fra hans sedvanlige pianoballader om å skulle ønske han var født som jente. Personlig har jeg alltid ønsket å høre hans fantastiske stemme i noe annet, da jeg syns nettopp tematikken i Antony & the Johnsons gjør at jeg ikke klarer helt å relatere meg til musikken hans. Jeg ser at det er flott og fint og ektefølt, men det er grenser for hvor mange sanger om å være født som kvinne i en manns kropp og aldri ha fått aksept for det jeg har plass til i livet mitt.

Så er da ikke dette musikken hans, men hovedsakelig hjertebarnet til DJ Andrew Butler.

Første gang jeg kom over Hercules & Love Affair, var da jeg så videoen til singelen Blind på MTV en sen kveld. Først trodde jeg det var en remiks av Jimmy Somerville eller Erasure. Blind er rett og slett en fantastisk, mørk og suggererende discolåt med klare referanser til 80-tallets mest androgyne dansegulvfyllere.
En velegnet låt til sene kvelder på svette og mørke dansegulv. Blind er også nokså representativ for hva man kan forvente seg fra hele albumet. Er dette i din gate, kan nok Hercules and Love Affair bli en av sommerens mest spilte.

Som en slags intro åpner albumet med Time Will, smidd over samme lest som Blind med dyp bass, dramatisk Antony-vokal og noen utpreget sexy synthlyder som står i klar gjeld til gammel Depeche Mode. Den gjør det helt klart at du er i ferd med å høre en dansbar plate uten at det nødvendigvis er bare sommer og sol av den grunn.

Så følger Hercules Theme med et funky blåserparti, 70-talls discostrykere og en litt lysere og blidere beat som gjør det hele litt mer lekent.

På et av albumets høydepunkter You Belong blir det hele skikkelig 90-talls med litt kubjellesample, Antony på bakgrunnsvokal, og med Inner Citys klassiker Good Life som planskisse.

Ingen tvil om at dette høres bra ut. Feilfri produksjon, fin og rund lyd, drivende bass og bruk av masse retro synthlyder. Nesten alle sporene har en detalj eller to man kan henge seg opp i, om ikke alle er like helstøpte. Athena har en deilig bass som bare går og går, men låta oppfyller aldri helt løftet den gir med sine første hypnotiske toner og irriterer etter hvert mer enn den gleder.

Og der ligger problemet til Hercules and Love Affair. Halvveis i albumet begynner man å konsentrere seg om noe annet. Ikke fordi det er noe du ikke liker, men fordi det fader inn i bakgrunnen og slutter å engasjere. Bassen pumper på, den bevisst uengasjerte vokalen (ikke på låtene med Antony) og de velproduserte lydene blir til slutt et sammensurium av uprovoserende og bakgrunnsvennlig fyllstoff på grensen til heismusikk.

Men for all del, ingen gjør vel retrodisco med knekk i håndleddet bedre enn denne gjengen i 2008. Spørsmålet er bare hvor mye av akkurat det man orker.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø

(JuJu)

Timbuktu brenner av kjærlighet til livet.

Flere:

Atomic - Feet Music
Deradoorian - Mind Raft EP