cover

Yeah Yeah Yeahs EP

Yeah Yeah Yeahs

CD-EP (2002) - Wichita / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oh Yeah!

Ønsker du deg vital rock fra storbyen? Her har du fem korte låtsnutter fra New York.

Det er lett å høre at Yeah Yeah Yeahs er fra New York. Deres miks av garage, new wave, pop og punk er et udiskutabelt kjennetegn på amerikansk storbyrock. På debut-EPen er det fem sanger på under et kvarter til sammen.

Det finnes en del band i denne stilen nå, og jeg må si at Yeah Yeah Yeahs tilhører den mest interessante halvdelen. Tonnevis av sjarm og kulhet gjør denne utgivelsen verdt en lytt. Låtene og framføringa ryker av sex og humør. Tidvis poppa, tidvis rått. Karen O nynner og skriker om hverandre, mens gitarene drar og river i melodiene.

Den heftige førstelåta Bang kjennes såvel i øra som i hoftepartiet. Bandet demper seg litt på Mystery Girl, men holder stilen. Art Star er en liten morsomhet. Den starter som en søt poplåt, men raser fort over i et hyl som mange metal- og støyrockband ville misunt dem. Selv liker jeg den smygende Miles Away. Nok en låt som ender opp i flotte rockeutbrudd. Kalaset avsluttes av den triste kjærlighetssangen Our Time, også denne basert på en god popidé.

Man rekker liksom ikke bli mett av denne korte utgivelsen. Derfor er det sikkert god grunn til å glede seg til en noe lenger oppfølger. Yeah Yeah Yeahs kan være et band for fremtiden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature

(Racing Junior)

Steget fra de perfekte poplåtene til de perfekte antipoplåtene er kortere enn man skulle tro.

Flere:

Belle & Sebastian - The Life Pursuit
Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People