cover

Orpheus

Orpheus

CD (2009)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardrock

Spor:
Fuck Me Over
Constructing
Bygones
Mr. Manipulative
Peepin' Tom
Repay
Bloodflow
The Plan

Referanser:
Iron Maiden
AC/DC
Metallica
Accept
Ozzy Osbourne

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Klassisk HM

Sterk vokalist redder et heller svakt band.

Orpheus spiller klassisk heavy metal slik man gjorde det en gang på 70- og 80-tallet. Gjesp, sier du kanskje. Ja, kanskje. Men det som redder Orpheus fra dusinvaren, er bandets kvinnelige vokalist Ingrid Galadriel.

I motsetning til mannlige metalvokalister i denne genren, så synger Galadriel som om hun faktisk mener det. På låten Mr. Manipulative, som av og til høres ut som noe Accept kunne kokt sammen, synger Galadriel med en rå autoritet som få metalvokalister har.

Ellers må man jo si at dette ikke er en direkte dårlig plate. Peeping Tom og Fuck Me Over har eksempelvis seige sirupsriff av doom & gloom metal som siger godt inn i metallmagen. Problemet med Orpheus er bare at komposisjonene er for formaterte etter en god, gammeldags standard. Har vi hørt dette før? Ja. Et eller eller annet sted.

Galadriel hadde fortjent et bedre komposisjonsmessig materiale å jobbe med. Hennes vokalmessige potensial overskrides langt de snevre rammer som gutta i bandet kan tilby henne. Hennes tolkning av teksten i låta Repay er usigelig bra. Dama fikser de fleste skalaer og de fleste metalmessige stemninger, som en kvinnelig Ozzy Osbourne. Det er Galadriel som driver frem gruppa, uten henne ville neppe Orpheus blitt lagt merke til.

Hvis Orpheus skal unngå å bli en anakronisme så bør de.... hm... tja... utvikle seg litt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Deportees - Under the Pavement - The Beach

(Virgin)

Ganske så uforstyrra av sine mange lån presenterer den svenske kvartetten eit popmelodisk millionoverskot få gjer dei etter.

Flere:

The Samuel Jackson Five - Same, Same, But Different
Diverse artister - Money Will Ruin Everything 2