cover

Real Control

Moneybrother

CD (2009) - Hacka Skivindustri / Sonet / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Soul / Reggae / Poprock

Spor:
Born Under a Bad Sign
We Die Only Once (and For Such a Long Time)
6 AM
(Never Ever) I've Been Kissed
Just Another Part of Me That Breaks Down
Young Faithful Love
Not That Old
Here Comes the Vain Again
Feel Like Hurting Someone
Showdown

Referanser:
Håkan Hellström
Timo Räisänen
The Plan
Broder Daniel
The Clash
Madness

Vis flere data

Se også:
Blood Panic - Moneybrother (2003)
To Die Alone - Moneybrother (2005)
Pengabrorsan - Moneybrother (2006)
Mount Pleasure - Moneybrother (2007)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Moneybrother gjør det selv

På eget selskap har Moneybrother frie tøyler og full kontroll.

Mitt første møte med Moneybrother var via min eks. Det første man så når man kom inn i leiligheten hennes var et bilde av karen. Greit nok, tenkte jeg, hun er vel fan. Hvor stor fan hun faktisk var, fikk jeg se da jeg kom inn på soverommet. Over sengen hang enda en plakat av denne kjekke svensken. Jaja, om dette er hva jeg skal konkurrere med, vet jeg hvordan dette ender. Men det skal Moneybrother ha, han lager noe jeg om min eks ikke helt fikk til; nemlig søt musikk.

Skiva er gitt ut på Moneybrothers eget plateselskap, Hacka, noe albumtittelen nok gjenspeiler. For dette er som han selv sier 'en punkigare soulskiva som sträcker sig från rock till falsettsoul via reggae och (förstås) vackra pampiga stråkballader.'

Helt alene er han dog ikke. Han har med seg hele tre forskjellige produsenter for å få hjelp på sitt første "selvstendige" album. Han blander ulike stilarter, og følger kanskje en oppskrift han har lyktes med tidligere. Men hva gjør vel det når det blir en fest av en plate? Blandingen av det mer punkete The Clash-uttrykket hans går faktisk godt sammen med både soul og reggae, og referanser til band som Madness kan noen ganger være vanskelig å komme unna.

Real Control starter med Born Under A Bad Sign, en perfekt stå-opp-om-morran låt om anti-helten i oss alle. Den hjalp i alle fall meg når jeg skulle opp av senga dagen etter jeg hadde fått skiva, og konkurrerer nå med Walking On Sunshine med å få meg opp. Videre fortsetter den med reggae-låta We Die Only Once (And For Such a Long Time), en ultimat låt for alle oss som er glade i å drikke øl i parken en het sommerdag. Det første jeg tenkte på var å leie en bysykkel, sykle dit den tok meg og bare nyte denne låta på repeat mens vinden kjøler og solen varmer. Carpe Diem er vel det Moneybrother ønsker å formidle, særlig gjennom teksten.

Ain't nothing good with giving up at all
Don you even know
We die only once and for such a long, long time


Blant platas svakere innhold er de tre balladene; 6 AM, Young Faithful Love og sistesporet Showdown. Det er førstnevnte som står sterkest av disse, og dersom noe skal trekkes fra skiva, bortsett fra at den burde vært lengre, er det at balladene blir noe like. Strykearrangementene på de to sistnevnte er nydelige og trekker opp, men likevel står ikke disse låtene like sterkt som 6 AM og resten av plata. De sangene viser også at Moneybrother kler best musikk med mer fart og rytme.

(Never Ever) I've Been Kissed drar vokalmessige paralleller til Morrissey, og er sporet hvor Moneybrother viser best fram stemmen sin. Nest siste spor er en upbeat, gladlåt med den fengende tittelen Feel Like Hurting Somebody. Kontraster for alle pengene med andre ord.

Alt i alt leverer Moneybrother en sterk skive hvor han har frie tøyler til å gjøre som han vil. Så gjør dere klare for sol og sommer, få tak i Moneybrother og sett dere i parken, dra så videre til nærmeste dansegulv og gjør som Moneybrother sier:

Ladies and gentlemen under the sound of my voice
And especially all you broken hearted guys out there
I want you to stop what you're doing right now
And get off your asses and report to the dance floor

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Sharon Van Etten - Tramp

(Jagjaguwar)

Med slike songar, med slik ei plate veks Sharon Van Etten fram og blir ei av dei beste stemmene vi har for tida.

Flere:

Fruit Bats - Spelled In Bones
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below