cover

Bavarian Fruit Bread

Hope Sandoval and the Warm Inventions

CD (2001) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock / Pop

Stiler:
Drømmepop / Sadcore / Indiepop

Spor:
Drop
Suzanne
Butterfly Mornings
On the Low
Baby Let Me
Feeling of Gaze
Charlotte
Clear Day
Bavarian Fruit Bread
Around My Smile
Lose Me On the Way

Referanser:
Mazzy Star
My Bloody Valentine
Deathprod
Opal
The Rain Parade
Julee Cruise

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Sengekos

Mazzy Star-vokalist står for en av årets absolutt vakreste plater. Med god norsk hjelp.

Hope Sandoval står ikke på en skitten scene eller inne i et trangt studio. Den vevre skjønnheten ligger i en silkekledd himmelseng, dekket av roser. Bedagelig, utilnærmelig og dorsk gir hun liv til musikken som kommer svevende inn fra det åpne vinduet og drysser som englestøv over henne.

Den fremføres av en imponerende liste av beilere. Gitarlegenden Bert Jansch, trompetist Arve Henriksen, Jill Emery (Hole) og cellist Ji-Young Moon er bare noen av artistene som tonesetter Hope Sandoval. Den mest stabile partneren er Colm O. Ciosoig (My Bloody Valentine), heldiggrisen får være med Hope på hele platen. Helge Sten (Deathprod.) har hatt æren av å mikse sammen dette, og han har lang erfaring innen vakker musikk - både av støyende og stille art.

Det er disse arbeidsbiene som gir Bavarian Fruit Bread variasjon, mens dronningen selv sørger for kontinuitet. Sandovals sensuelle hvisken bør være kjent fra Mazzy Star og Opal, og er fortsatt som en sammensmelting av Kendra Smith, Nico og Julee Cruise.

På Butterfly Mornings og Charlotte er det Jansch som får boltre seg med sin genuine spillestil. Vi vet at Nick Drake lyttet mye til ham, og sammenligningen mellom de to er heller ikke fjern. Jansch står for den samme rastløse og huskende stilen som Drake ble mer kjent for. På de to sporene her er det som han har vendt tilbake til oss mennesker på en kort visitt fra himmelen.

Arve Henriksen mottok mye fortjent skryt for sin soloplate Sakuteiki tidligere i år, og trompetisten viser seg igjen frem som en innovatør som benytter seg av sitt instruments ukjente muligheter på mystiske og drømmende Lose Me On the Way.

Med fare for å virke arrogant utropes Clear Day til Årets Vakreste Fire Minutter. Med bare et keyboard og en kassegitar rullende i bakgrunnen løfter Hope Sandoval låten opp mot klimaks med sitt løfte: "Gonna find all your troubles, gonna send them away, gonna make you feel happy, gonna be what you say..."

På døsige Suzanne (Leonard Cohens låt blir grim i forhold) kjæler Sandoval med et klokkespill, og har sengebesøk av Ciosoig som synger sammen med henne. Eia hadde vi vært der. Når hun tryller frem munnspillet (som på On the Low) minnes vi Neil Young Out On the Weekend, men flanellskjorta er denne gangen byttet ut med en bløt pyjamas.

Det er umulig å skille ut direkte svake øyeblikk på Bavarian Fruit Bread. Eneste lille trekk må være at ikke en gang Sandoval klarer å overgå seg selv hele tiden, og som på de fleste skiver er det partier som ikke er like himmelske som Clear Day, Lose Me On the Way og On the Low.

Dette bør uansett bli den store juleplaten 2001. Den vil spre fred og harmoni i de tusen hjem, og etterhvert bidra til en bedre verden.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Jamey Johnson - That Lonesome Song
Fruit Bats - Spelled In Bones