cover

My Guilty Pleasure

Sally Shapiro

CD (2009) - Paper Bag

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Indiepop / Dance / Singer/songwriter / Twee-pop

Spor:
Swimming Through The Blue Lagoon
Looking At The Stars
Love In July
My Fantasy
Let It Snow
Moonlight Dance
Save Your Love
Dying In Africa
Miracle

Referanser:
Robyn
Röyksopp
Friday Bridge

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kjærlighetens høysang

En forlenget arm av debuten Disco Romance gir lite nytt med masse sukker på.

Historien om Sally Shapiro startet i 2007, da produsent Johan Agebjörn ble kreditert opphavet til de massive hitsinglene I'll Be By Your Side og Anorak Christmas. Spekulasjonene begynte umiddelbart om hvem som bar englevokalen på låtene, og jakten på et intervju med pseudonymet Sally Shapiro startet i bloggosfæren.

Nå to år senere har en del av hemmelighetsskremmeriet forsvunnet, men identiten til Sally er fremdeles vel bevart. Noe som defintivt har tjent prosjektet godt. Agebjörn har uttalt at Sally Shapiro er en honnør til artister som Valerie Dore og Katy Gray, som også var et team av produsenter og låtskrivere som brukte navnet til vokalisten som som tittel på prosjektet. Han gikk derfor over en periode langt i å antyde at Sally Shapiro ikke eksisterte i det hele tatt, og at hun rett og slett var en del av produksjonen.

Det har gjort Sally Shapiro til et brennhett navn. Og svært få betviler at den til tider så robotliknende vokalen kunne ha vært et resultat av Agebjörns skaperverk med laptopen - et forsøk på å gjenskape Dudley Moores drømmekvinne i 10 eller Al Pacinos i Simone. Derfor kunne Sally Shapiro fint ha vært en illusjon, for på mange måter er det akkurat slik musikken låter.

På My Guilty Pleasure fortsetter produsentteamet i samme retning som på suksessalbumet Disco Romance, og det er fremdeles de cheesy, bittersøte gulvfyllerne som banker ut av høytalerne. Akkompagnert av Shapiros yndige vokal som pitches høyere enn hva den egentlig tåler, og pares med en påtatt dårlig engelsk uttale.

Tekstene er verre enn forrige gang. Faktisk er de så dårlige denne gangen at det er nesten litt flaut. Alle låtene handler om kjærlighetens opp- og nedturer, og som platens første singel Love In July antydet, så er det mye som går igjen fra forrige plate.

Agebjörns produksjoner er solide, og han har en god evne til å presse det siste ut av hver eneste spor. Slik han gjør det på Looking at the Stars, hvor låten hentes inn igjen etter nesten å ha stanset. Og på My Fantasy, som er alt hva som gjorde Disco Romance til en suksess, mens Dying In Africa muligens er et forsøk på å peke i en ny retning.

My Guilty Pleasures føles allikevel ganske likegyldig. På samme måte som Röyksopp ser ut til å gjenbruke samme formel med stadig proffere produsjonsgrep, kan det virke som Agebjörn og co gjør det samme. Her introduseres også lytteren for Cloetta Paris som gjør sitt beste for å matche den sukkersøte popstemmen til Sally Shapiro, og det hele er nærmest iferd med å bikke over i eneste stor sukkeroverdose.

I små menger er derimot denne plata velkommen, men den mangler timingen, slagerne og de nyskapende ideene som Disco Romance hadde i 2007. De er det nemlig andre som har tatt patent på i 2009.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Firewater - The Man on the Burning Tightrope
Secret Chiefs 3 - Traditionalists – Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini