cover

Stockholm Syndrome

Backyard Babies

CD (2003) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

[capsule review in English available]

Genre:
Rock

Stiler:
Glam / Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
Everybody Ready?!
Earn The Crown
A Song For The Outcast
Minus Celcius
Pigs For Swine
One Sound
Say When
Year By Year
Friends
Be Myself And I
You Tell Me You Love Me You Lie

Referanser:
Mötley Crüe
Hanoi Rocks
The Hellacopters
Turboneger

Vis flere data

Se også:
Knockouts! - Backyard Babies (1997)
Independent Days - Backyard Babies (2001)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Glam Punk Revisited

De fire svenskene fortsetter sin kaotiske roting i mors sminkepung og fars barskap.

Med rappens selvopptatthet, punkens humør og glamrockens refrenger er Backyard Babies tilbake. Misforstå meg rett, her er det ingen hip-hop-assosiasjoner i musikken. Men tekstene får meg til å tenke på den selvsikkerhet og selvsentrerte tematikk som man i større grad finner i rap enn rock. Hør for eksempel Earn The Crown.

Åpninga Everybody Ready?! fungerer perfekt som introlåt. Deretter fyrer de av flere glampunkbomber tett etter hverandre. Her er det mye action og få pustepauser, mye energi og lite rom for fintføleri. Låter som Minus Celcius, Pigs For Swine, Year By Year og Say When er pur partyrock kombinert med kraftig produksjon og en passe dose aggresjon.

Ved hjelp av en bærbar opptaker, gode venner og gamle helter har de spilt inn låta Friends. Her hører man blant annet Michael Monroe, Danko Jones, Tyla (Dogs D'amour), Andy Shernoff (Dictators), Happy Tom, L7, Blag Dahlia og kanskje mest eksklusivt av alt ... Joey Ramone. En enkel og grei sak, med mye humor og glede. Ikke av skivas høydepunkter, men en låt mange vil lytte nøye til på grunn av bidragsyterne.

Stockholm Syndrome inneholder et realt knippe usedvanlig fengende rockelåter. Det er rett-fram, ærlig og breialt. Allsangskvalitetene er udiskutable og humøret er upåklagelig. Skiva når kanskje ikke de samme høydene som Total 13 fra 1998, men er i mine ører hakket vassere enn Making Enimies Is Good fra 2001.

Dregens gitar rister i huet som en tornado av rock'n'roll. Låtene er både tøffe, harde og særdeles lette å like. Bandet gjør det aldri vanskelig for lytteren, men flørter med rockens klisjeer og banaliteter... med stil. Her har man skrapa sammen elementer fra de siste 30 åras høylytte ballerock uten å være flaue av det og uten å trenge å være flaue av det.

Stockholm Syndrome er et bevis på at Backyard Babies klarer å gjøre god, gammeldags, hard rock morsom uten å bry seg spesielt mye om å modernisere eller utvikle stilen. Bandet beholder uten problemer stillingen som Skandinavias glamrockprinser.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Okkervil River - The Stage Names

(Jagjaguwar)

Okkervil følgjer som vanlig sitt dynamiske løp mellom frådande stryk og varlege kulpar, men med litt meir popsnert i understraumen denne gongen.

Flere:

El Guincho - Alegranza!
Agnethe VR - Inspired