cover

As the Horizon Burns

Aviendha

CD-EP (2008)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Stoner / Metal / Prog

Spor:
Water From Stone
Alienasian
Amid the Roar
Kharybdis

Referanser:
Tool
Kyuss
Crowbar
Monster Magnet
Queens of the Stone Age

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Tungt fra Bergen

Det tunge mørket har lagt seg over Aviendha.

Aviendha ble dannet i 2004 av noen unge studenter i Bergen. Nå er de klare for sin tredje EP med totalt 4 låter. Dette er en kvartett som liker de mørke, tunge og seige elementene i rocken.

As the Horizon Burns åpner med Water From Stone, en elegant sak med kassegitar, litt bluesaktig og midt-ute-på prærien følelse. Dette varer kun noen sekunder, deretter er det tunge rytmer som gjelder. En helt akseptabel åpning, uten at den fester seg i noen særlig grad. Alienasian er mer typisk stoner-rock og har også elementer av litt tung grunge i seg. Låta er på 7 minutter og står igjen som EPens høydepunkt. Det er en rekke elementer i låta og det tenderer til slutt mot progressiv metal. Alienasian viser også at bandet har gode kvaliteter rent arrangemessig. De to siste låtene er helt OK, uten at jeg tar helt av på noen av dem. Det blir rett og slett litt anonymt, dette.

Noe av det jeg sliter med er at jeg ikke får tak på vokalen til Torkjel Landås. Den blir noe slitsom og anstrengende. Stemmen er tung, hes og krevende. Hva med å ta det litt med ro? For når Landås roer seg ned så er det faktisk en sterk og stor stemme han har. I tillegg er det ingen av låtene som klarer å feste seg hos meg som lytter.

Det betyr ikke at alt er svakt eller dårlig, langt i fra. Aviendha viser gode tegn på kreativitet ved struktur av melodiene med gode overganger. De viser at de behersker både det harde/tunge og de myke/softe partiene.

Lydmessig/produksjonsmessig er As the Horizon Burns dessuten aldeles strålende. Bandet er flinke til å traktere sine strengere og stikker, og live blir nok dette enda bedre.

Etter flere runder i cd-spilleren så er opplevelsen at dette bandet har massevis av talent, selv om EPen har blitt helt ordinær.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Serena Maneesh - Serena Maneesh

(HoneyMilk)

Med oppheita fuzz-pedal, kvasse gitarfigurar og englar i kulissane presenterer gjengen frå sør-vestlandet eit inferno i svart, raudt og kvitt.

Flere:

Salvatore - Tempo
Beirut - Gulag Orkestar