cover

It's Not Enough To Love

Denise James

CD (2004) - Rainbow Quartz / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Retropop

Spor:
Hold On This Time
Come Home to Me
Love Has Got Me Crying Again
Absolutely Sad
Sweet
It's Not Enough to Love
No More Goodbyes
Don't Let Her Go This Time
Just Like That
Your Every Word

Referanser:
Opal
Kendra Smith
Mazzy Star
Rachel Gordon

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Somebody to love?

Detroit songbird Denise James er ute med ny musikk brygget i følge renhetslovene av 1966.

Denise James er fransk statsborger med lett gjenkjennelig høysåte på toppen og gallisk neseprofil. Dette skulle likevel ikke skape problemer for de amerikanske immigrasjonsmyndigheten, siden hun har Detroit som fast bopæl.

Motortown har vært kjent for sine tilskudd til den klassiske, elektronikk-reduserte gitarrocken de siste årene, jeg nevner i fleng The Sights, The Dirtbombs og Outrageous Cherry. Sistnevnte gruppe er det viktig å trekke fram her, de hadde tidligere kontrakt med spesialist-etiketten Poptones i likhet med Denise James.

Nå er det også Outrageous Cherrys hovedmann Matthew Smith som har produsert It's Not Enough, så er du kjent med denne gruppa vet du godt at du kan forvente deg ranglende el-gitarer og et lydbilde preget av enkelhet og gjenfunnede forsterkere fra roteloftet. Fakta-freaks lengter vel også etter å høre at den tamburin-svingende teknikeren Jim Diamond også har jobbet sammen med White Stripes og Sights.

Denise James synger som en blanding av Suzanne Vega og Kendra Smith, lavt i styrke og med et forholdvis lite stemmespenn, omtrent som hun bare nynner litt for seg selv. Det er lett å slenge fra seg fraser som "ærlig" og "smånaivt", bortsett fra at disse ikke sier så mye (utallig artister beskrives slik, men fraværet av kontrakategorien "erfarne vokalister som ljuger" viser at dette er dårlig karakterisering!). Vel, Denise James skriver materialet sitt sjølv, dette er ukompliserte, iørefallende poprock-låter som går rett på sak hele veien. Hearts and Flowers møter Shangri-Las og resultatet er både hjertelig og blomstrete. Noen vil hevde at dette er som tatt rett ut av 1966, men du vil aldri finne noe tilsvarende i gamle platebunker og det er riktigere å påstå at Denise Smith og kompani idealiserer klanger, instrumenter og sangharmonier som var vanlige på den tiden.

It's Not Enough to Love er hele tiden en pen og sympatisk plate, men lider noe av manglende fantasi og spennvidde når det gjelder selve låtskrivingen. Dette gjør at de enkelte sporene blir litt for sammenflytende. Liker du din Outrageous Cherry søt og lett, kan dette likevel være verdt en smak.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ensemble 96 - Immortal Nystedt

(2L)

Knut Nystedt har fylt 90, og det feires med et fyrverkeri av en utgivelse.

Flere:

Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy