cover

Subliminal Sessions, vol. 5

Erick Morillo

CD (2003) - Subliminal Records / Goldhead / Next Stop

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
House / Latin house / Tribal

Spor:
Relight My Fire
Shake Your Body
Crazy
I Go Back
Acid Crash/Corruption (Acappella)
The Story Continues
Dance
You Be Want Some Fun/Shout (Acappella)
Heartbreaker
The Boat
Feel This
Give Me Love


Dancin'
Rock the House
Some Lovin/Feelings (Acappella)
Back to Face You
How You Doin, Eh?
French Kiss
The Only One
Ritmo
Metropolis
Can You Feel It
Liar (dub)
Rock to the Beat

Referanser:
Reel 2 Real
David Morales
Roger Sanchez
Robbie Rivera

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oldboys møter nykomlinger til stammeråd

Houseklassikere på rekke og rad, ispedd spennende nyheter presentert av Subliminal-sjefen sjøl.

Erick Morillo er trolig mest kjent for å stå bak landeplagen "I Like To Move It" med gruppa Reel 2 Real tidlig på 90-tallet. Som DJ er han blant de fremste ambassadørene for latino-inspirert New York-house, og har gjort sitt Subliminal Records til et kvalitetsstempel for utgivelser i denne sjangeren. Mikseserien Subliminal Sessions kommer fra kvelden med samme navn på New York-klubben Centro-Fly, og dette er altså nummer fem i rekken. Over to CDer beveger Morillo seg fra gamle discoklassikere til kjente og kjære house-slagere, samt rykende ferskt materiale fra størrelser som Robbie Rivera, Harry Romero og Morillo selv.

Til åpningen må Erick Morillo ha gravd dypt i platesamlingen sin, for CD1 starter med Dan Hartmanns discohit Relight my Fire. Denne er for øvrig ikke representativ for resten av samleren, der housens mange varianter står i førersetet. Den første delen fremstår som noe snillere enn CD2, med feststemt gladhouse i gammel og nyere drakt. Harry Romero og Robert Owens leverer en nybakt godsak med vokalhouseren I Go Back, mens Monkey Bars You Be Want Some Fun låter nyromatisk og morsomt med sin discofiserte elektrosynth. Av de kjente og kjære fremstår Give Me Love med Alcatraz, Robbie Riveras Feel This og Tyrees Acid Crash som de mest åpenbare godbitene. Godt, varmt og mørkt. Miksingen er selvsagt upåklagelig, og spesielt velkomne er partiene der a capella-versjoner legges pent oppå andre låters instrumentalspor. Den perkussive og pirrende mørke The Boat fra Cloak and Dagger starter en etterlengtet tribal avrunding, som sammen med tidligere nevnte Feel This fra Robbie Rivera er personlig høydepunkt på den første delen.

Del 2 av denne gjennomgangen av Morillos eklektiske samling av favoritter lener seg mer over i det hardere houseunivers. Også her er formelen godt og blandet, svett, nytt og gammelt. Erick Morillo åpner like greit med sin egen Dancin', en sexy men paranoid mørk svetthouser. Mørkt og svett er det også i den tribale fortsettelsen, og rytmene ligger tunge som tåke sammen med en enda tyngre bassgroove. Murk bidrar med sin lett gjenkjennelige Some Lovin', før Manny Groove og Mr G gjør opplevelsen noen hakk skumlere. Midt oppi det hele byr Morillo på den gamle klassikeren French Kiss fra Lil' Louis, som i dette selskapet faktisk blir for lettvekter å regne sett i sammenheng med det hardere og mørkere uttrykket i de omkringliggende låter. George Morels stadionrocker Ritmo høyner partyfaktoren betraktelig, sammen med Oliver Liebs dundrende Metropolis. Sånn skal det virkelig låte! Avrundingen foregår i old-school-modus med nedstrippet lydbilde og avsluttes med Detroit-legende Kevin Saunderson (og Santonio Echols) Rock to the Beat (Reese Santiago).

Erick Morillos Subliminal Sessions Five gir en fin innføring i gammel og ny house med rytmer og røtter fra latinerkvarterene i New York og Chicago, samt noen artige innslag fra de virkelige oldiesene.