cover

La Sera

La Sera

CD (2011) - Hardly Art Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Retropop / Alternativ

Spor:
Beating Heart
Never Comes Around
You're Going to Cry
Sleeptalking
I Promise You
Left this World
Hold
Under the Trees
Devils Hearts Grow Gold
Dove into Love
Been Here Before
Lift Off

Referanser:
Vivian Girls
All Saints Day
jj

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Retropop fra Kickball

Nydelige harmonier på litt for forglemmelige sanger.

La Sera er det siste prosjektet til råtøffe og rødhårete Katy "Kickball Katy" Goodman. Hun ble først kjent gjennom det Brooklyn-baserte punkebandet Vivian Girls, som tidligere har gitt ut to album. Til våren ventes album nummer tre, men i mellomtiden har Goodman skapt indiebandet La Sera. På det selvtitulerte albumet synger hun, mens Brady Hall, som både er filmskaper og musikkprodusent, spiller alle instrumentene.

Musikken på dette albumet kan best beskrives som alternativ indiepop med røtter i 60-tallet. Lydbildet er drømmende og seigt, og Goodmans stemme og harmonier fargelegger melodiene på en engleaktig måte. Hun synger om død og kjærlighet, men på en måte som gjør at det heller blir laidback og småabsurd, enn melankolsk.

Denne absurditeten føler man virkelig hvis man ser den morbide musikkvideoen til La Seras fengende førstesingel, Never come around. Her knivstikker Goodman elskeren sin, og frakter liket til en garasje der hun oppbevarer flere skamferte menn. Kontrasten mellom videoen og den lystige melodien er så absurd at det nesten blir komisk.

Det er flere fine sanger på La Sera. Åpningsspoet Beating heart er nydelig, og koringen hennes er fantastisk stemningsskapende. Passende nok høres basstrommen ut som et hjerte. Devils hearts grow gold er herlig avslappet, mens I promise you blir akkompagnert av et orgel som skaper en utrolig varme i lydbildet. Som rytmiske motstykker til disse er sangene Been here before og Lift off raskere i tempoet og mer 60-tallsrocka.

Men - albumet er veldig kort, med bare 26 minutters spilletid. Enkelte av sangene kunne med fordel vært lengre, mens enkelte gjerne kunne ha blitt utelatt. Overraskende nok, med tanke på spilletiden, blir også en del av sangene lett forglemmelige, da de ligner veldig på hverandre.

La Sera er et album jeg tror jeg skal spare til vinteren er over, og sommerens varme, trege kvelder er over oss. Dette albumet passer nok perfekt til solnedgang, småkjølige strender, sankthansbål og øl, når det kan stå på i bakgrunnen og rett og slett bare skape stemning.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fruit Bats - Spelled In Bones

(Sub Pop)

Litt vemod, men mest livslyst i dette tonefriske vesle sommareventyret.

Flere:

The Sea and Cake - One Bedroom
Harmonica Sam - Rocker No.1