cover

Last Thing EP

Ephemera

CD-EP (2001) - Ephemera / Goldhead

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Poprock

Spor:
Last Thing
Gamlissangen
Little Girl (live)
Fata Morgana Dub

Referanser:
Bjørn Torske
The Bangles
Preacherman's Daughter
Folk & Røvere

Vis flere data

Se også:
Sun - Ephemera (2000)
Balloons And Champagne - Ephemera (2001)
Air - Ephemera (2003)
Air - Ephemera (2003)
Monolove - Ephemera (2004)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Lovende forsmak

Fire-spors EP som hjelper til med å korte ned ventetiden på døgnfluenes tredje plate.

30. november er det bare å løpe og kjøpe! Da kommer det en musikalsk sak ut i butikkene som heter Balloons and Champagne. Ephemera er i disse dager nemlig på vei til å gi ut sitt tredje album, og Last Thing er en liten forsmak på dette.

Last Thing er en EP med fire friske låter, som gir masse varme til sarte sjeler som lengter etter sommeren. Ephemera gir meg lyst til å leie en cabriolet og kjøre på strake fine landeveier langsmed havet et eller annet sted. Nå er det vinter og da passer det egentlig best å sitte hjemme i stua og vente på at Ephemera skal komme seg til et sted der du eller jeg bor.

Denne jentetrioen fra Bergen leker med yndige og sensuelle stemmeleier, og byr på harmonisk og lett popmusikk. Last Thing er en fengende, radiovennlig låt og platens mest umiddelbare. Bjørn Torske sin Fata morgana remix av denne må også fremheves, da den skiller seg ut med sine heftige dubrytmer. I mellomtiden har vi kost oss med Gamlissangen og Little Girl (live) som ikke er like sterke, men som understreker at jentene behersker sitt skjøre og vakre format.

I baksetet har Ephemera med seg noen venner i produsent Yngve L. Sætre (Weld, DumDumBoys, Trang Fødsel), Bjørn Torske og et hjertevarmt og flott menneske som anonymt har gitt 100 000,- kroner i gave for at de skulle klare å finansiere sitt kommende album.

Ephemera - navnet kommer fra døgnfluen som sa "Nei takk, ikke i kveld". De lever ikke opp til navnet sitt, synes jeg. Jeg vil heller kalle dette en sjelden vare som dukker opp nå og da, man vet liksom aldri med Ephemera. Nå er de er her igjen, så vær tilstede og si "Ja takk" til neste gang de dukker opp. Man vet aldri med døgnfluer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Tanakh - Dieu Deuil

(Alien8)

Som Tindersticks på bærtur eller Calexico med solstikk? Eller Morricone som lurer Nina Nastasia til sengs etter å ha gurglet bongvannet til Molasses?

Flere:

Bonnie Prince Billy - Master & Everyone
Throw Me the Statue - Moonbeams