cover

Groovin

Paul Carrack

CD (2001) MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Standards / Easy Listening

Spor:
Harvest For The World
Sunny
Too Busy Thinkin' Bout My Baby
Crazy Love
Baby I Need Your Lovin'
Walk On By
What Does It Take
Anyday Now
Cover Me
With You In Mind
Ain't No Sunshine
Groovin'
You've Got A Friend

Referanser:
Mike & The Mechanics

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Koseplate fra Paul Carrack

Paul Carrack er en håndverker. Nå har han laget et hjertebarn.

Carrack bør være kjent for mange som en av Mike + The Mechanics-vokalistene, men har også en habil solokarriere, i alle fall på de britiske øyer. Hans egen musikk er ikke så langt unna den flytende og lette stilen til Genesis-gitarist Mike Rutherfords hobbyprosjekt.

Men denne gang er det standards innenfor sjangeren soul/Motown/Easy Listening som har inspirert Paul mest, og som er gjenstand for et prosjekt som helt åpenbart er et hjertebarn. Utgitt på eget plateselskap og - av manglende kreditt på andre musikere å dømme - innspilt stort sett på egen hånd.

Som Paul selv skriver i innleggsheftet, så var det ungdommens Motown-minner og et nyinnkjøpt hjemmestudio som ga ham ideen. Og fremfor å kjempe frem egne, selvskrevne låter, har Paul Carrack kost seg hjemme med innspillinger av sanger som har vært ute en regnværsdag før.

Det er en glede å melde at Paul har lyktes langt på vei. Det låter i alle fall ikke som et soloprosjekt gjort hjemme (som for eksempel Both Sides-albumet til Phil Collins) av stort sett en mann bak alle instrumenter og spaker.

Først og fremst har Paul Carrack en meget god soulstemme. Den har gjort nytten på mange solo- og Mike + The Mechanics-låter tidligere, men kommer virkelig til sin rett på disse standarene.

Burt Bacharachs Walk On By er en sann nytelse, man kan nesten føle vårspretten månedsvis før den kommer! Klassikeren Harvest For The World svinger det også meget bra av, for ikke å snakke om What Does It Take, en annen go'låt som i alle fall gjør meg lettere til sinns.

Gleden Paul Carrack må ha følt ved å spille inn disse tretten låtene formidles godt videre til denne lytteren. Det er nettopp så smålekent, laid-back og sukkersøtt/bittersøtt som en slik groovy plate bør være. Fremfor alt er den ikke så glatt som låtmaterialet kanskje ville ha blitt i hendene på en fullbefaren stjerneprodusent og mer selvhøytidelig artist enn Paul Carrack.

Selv en ihjeltolket perle som Carole Kings You've Got A Friend passer inn i dette selskapet og tar ikke skade av nok en innspilling. Godt gjort.

Sånn sett er Groovin' akkurat det Paul håper for sine lyttere (i alle fall undertegnede): En liten nytelse i hverdagen. Ingen absolutt nødvendighet, men dagen blir kanskje litt lettere med en slik CD i spilleren. Way to go, Paul!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - I Love Techno: 10 Years - The Classics

(N.E.W.S.)

Trippel CD som oppsummerer 10 år med glimrende hard, monoton klubbtechno. Det kan jo bare ikke bli feil.

Flere:

Wauvenfold - 3fold
Einar Stray - Chiaroscuro