cover

Based on a True Story

Opus X

CD (2001) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Soul / Pop / Rap

Spor:
Girl What's Up
Loving You Girl
Life's a Trip (Voyage Voyage)
Paradise
Electricity
Waiting Night and Day
Paparazzi Attack (Interlude)
Superstar
The Future
In the Heat
One Last Night

Referanser:
Bee Gees
Michael Jackson

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Surmaget kritiker uttaler seg om Opus X

Bandet bak Loving You Girl klarer ikke en hel plate.

Opus X skal visstnok være et av de få norske bandene som blir spilt jevnlig på MTV. Det er forsåvidt hyggelig at norske band oppnår en viss suksess i Det Store Utland, men disse one-hit gutta her har ikke mye å fare med utover sin halvfengende singel Loving You Girl på sin debut-plate.

Based on a True Story viser et band som ikke evner å fokusere sitt mulige potensiale, og ender dessverre som et flaut og raskt glemt stykke musikk som forsøker å favne over popmusikk via både soul og rap-influenser. Særlig sistnevnte forsøk på kule rhymes holder ikke mål, og virker like naturlig som å høre en New Yorker joike. Da er den stønnende kastratdelen av vokalbildet noe bedre, men brødrene fra Raufoss må nok snøre inn beltet flere hakk før de når opp til Gibb/Jackson-standard. Dette tvetydige uttrykket medfører at Opus X blir trygt liggende mellom to altfor store stoler.

Det er sikkert lagt ned en del penger i dette prosjektet, og selv om produksjonen låter moderne, så forundrer det litt at lydbildet har blitt såpass flatt og uspennende. Når i tillegg låtskrivingen, med unntak av de to første låtene, ikke evner å innynde seg hos en stakkars lytter, så blir den snaue halvtimen en ganske drøy opplevelse.

Til tross for hyppig bruk av f-ordet og annen gateslang er platen ikke utstyrt med en advarsel, og det er mulig at også den mest innbitte kontrollør trakk litt på smilebåndet av knallharde meldinger som "Fuck eatin' breakfast". Det er greit, det.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thomas Dybdahl - Science

(Universal)

Hausten er her. Dybdahl er her. Men er ikkje graset litt grønare? Og har ikkje fyren laga si beste plate tru?

Flere:

Richmond Fontaine - Post to Wire
Fila Brazillia - Jump Leads