cover

Heart of Weakness

Snöras

CD (2006) - Anomalie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Screamo

Spor:
Exit, Exit
She Swims Like a Dolphin
The Weakness
X Equals H
I Thought We Were Martys
Fall If You Want to Fall
Dear Leonard
C'est l'amour
Joseph, Maria & Romeo
Enter the Arctic

Referanser:
JR Ewing
Lukestar
Jet Set Njet
Angora Static
Kaospilot

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


På randen av sammenbrudd

Her får det briste eller bære. Er skiva god nok til å vinne tilbake kjæresten?

Det spirer og det gror i den norske hardcore/punk-undergrunnen. Band som Kaospilot, Silence the Foe, Torch, Desperado, Angora Static og Jet Set Njet har alle vist friske tegn. Nå får de konkurranse om å lage årets fineste utgivelse av nykomlingen Snöras.

Yngve Hilmo kjenner vi som gitarist i indierock/emobandet Lukestar. Denne gangen opererer han på egen hånd uten sine bandkamerater. Det vil si; tanken er den at Snöras skal være Hilmos soloutløp hvor han vil samarbeide med forskjellige gjester fra gang til gang. Det sies at Heart of Weakness er første del av en triologi av skiver ved navn The Sleeping Tapes. Hva vet jeg? Denne gangen er det uansett JR Ewings trommis Kenneth Lamond som har vært andremann. Sammen med folk fra blant andre Kaospilot er visst arbeidet med skive nummer to allerede i gang.

Snöras er betydelig mer hardtslående og intenst enn moderbandet Lukestar. Dette er det vi gjerne kaller screamo. Musikken er støyende, kaotisk og angstfylt, gitarene mer uortodokse og oppfinnsomme. Lamond banker skinnet av trommene sine og skaper en suveren buldrende taktfast vegg av tromming som driver musikken fremover. Musikken er intens og drivende catchy, mens vokalen er skrikende intens.

Tekstene er personlig utleverende. Tittelen Heart of Weakness er avledet av Joseph Conrads Heart of Darkness. Også her er det snakk om en hovedperson på randen av et sammenbrudd. De viser et lyrisk jeg som har blitt sviktet i kjærligheten og har problemer med å finne meningen med tilværelsen. Han klarer heller ikke å gi slipp på tanken om det de har hatt og det som kunne blitt. Han prøver, men dras stadig tilbake til nostalgien. En sterk allianse er brutt opp. Han kan drømme tilbake til det som har vært (som hennes svømmeferdigheter) men må innse at de på ingen måte var martyrer eller hadde plass i verken bibelhistorien eller Shakespeares skuespill. Alt mens Hilmos vokal er helt på bristepunktet og understreker det følelsesmessige opprøret og den musikalske spenningen.

Venner av Level Plane-hardcore vil ha mye å glede seg over på Heart of Weakness.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nils Bech - Look Back

(Fysisk Format)

En debut som mestrer kunsten å spille på motsetninger på glimrende vis, og det med et knippe skamløst flotte poplåter.

Flere:

The Fall - Reformation Post TLC
Robin Williamson - The Iron Stone