cover

The Smell of Mutiny

The Smell of Mutiny

CD-EP (2007) - Roadkill

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Beat / Psykedelia / Surf

Spor:
Pipe Dream
Butter Baby
The Asylum
- Intermission -
Sound of Falling
Lovebirds
Last Thursday

Referanser:
Dipsomaniacs
Astroburger
The Loch Ness Mouse

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


The smell of... male, female & mutiny

Bratland/Solberg når foreløpig ikke opp til Lennon/McCartney, men har spilt inn typeriktig garasjebeat med trøkk i Trondheim.

Gamle science fiction-filmer fra 1950/60-tallet får sitt etterlengtede flashback på omslaget på EPen til The Smell of Mutiny fra Trondheim. Gamle helter som Tim Ryan og Lyn Gordon må børste av seg edderkopper og bokskorpioner for å melde seg til tjeneste til bekjempelse av eksotiske monstre, som om menneskeheten ikke skulle ha nok med å bekjempe seg selv.

Når de gjelder musikalske forbilder har The Smell of Mutiny mye til felles med andre norske garasjebeatere som Dipsomaniacs, Aq Pop, Astroburger og mange andre. Her er et knippe på seks rett-fram og raske rockelåter med både trøkk og upolerte sangharmonier. Gitarer... Gode gamle riff... Litt tynt orgel her og der... Small Faces, Yardbirds, Pretty Things, Kinks og The Who og utallige andre fra samme periode.

Men den pønkete energien er vel inspirert av tiåret etter? Ikke nødvendigvis, hør for eksempel på Pretty Things' Get a Buzz eller The Whos velkjente My Generation!

Det finnes et miljø for garasje-beat i de fleste europeiske land (Spania, Hellas, Tyskland), noe som vel har vært tilfellet helt siden serier som Pebbles begynte å komme ut på slutten av 1970-tallet. Det er bare vel og bra det, men det er ikke til å komme forbi at det er utallige band som gjennom tidene har fiklet borti de samme gitargrepene.

The Smell of Mutiny spiller god garasjerock, men mangler etter min mening noe til å heve dem et hakk over den store hopen. Kanskje det skjer neste gang, sjekk dem ut om du har en svakhet for Perfect Pop i rommet utenfor denne etiketten.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stereolab - Sound-Dust

(Elektra)

Sjarmerende og vakre melodier, fullkommen produksjon. Perfekt pop!

Flere:

Foster The People - Torches
The Fiery Furnaces - Gallowsbird's Bark