cover

Mean Season

CT Prevail

CD (2008) - Morningstar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Metal / Thrash

Spor:
Ambivalence
Enrage
Relieved
Pure But Wasted
Listen
In Turn
Dance With the Devil
Bastard
Day of Reckoning
Nice
Goosebumps
Yesterdays Song
-
Heaven or Hell

Referanser:
Cursed
Converge
Machine Head
Pro-Pain

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Metal som muzak

Brutal metal, thrash og hardcore kjørt inn i en rødglødende smørje.

Kriminologen fra The Rocky Horror Show åpner denne CDen: "If I may, I would like to take on a strange journey". Og da er selvfølgelig spørsmålet: How strange?

Ålesund-bandet CT Prevail spiller brutal metal, thrash og hardcore kjørt inn i en rødglødende smørje. Det gamle metalhjertet mitt, som har slumret ganske mye inn de siste årene, fikk et tiltrengt pacemaker-rykk av Mean Season. Selvfølgelig er det innvendinger å finne også her: Den sedvanlige metal-vokalen fra dypt ned i magen av villdyret, de obligatoriske thrash-riffene i nedbrutte, rykkende taktskifter, det dødelige kompet hvor bass og trommer sparker deg i balla er ganske utbrukte formler. Men CT Prevail har et stort pluss: Musikken deres har dynamikk og indre glød. Du trenger ikke å satse på bare å få gnagsår i panna fra å headbange, du kan også lytte til den. Eks. låt nr. 13 er en nydelig liten instrumental, uten tittel.

"Problemet" er bare denne genren og dens uttrykk anno 2008. Etter å ha hørt gjennom Mean Season noen ganger må man bare konkludere at metal forlengst har blitt muzak. Også følger tekstene med plata, og det er pinlige greier.

Uansett så er C-T Prevail likevel et lyspunkt i sin genre. Det er bare synd at det forteller mer om metalgenren enn det forteller om bandet. Metal har forlengst blitt folkemusikk, en musikkform hvor format og innhold er en og samme ting. Grøss og gru!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jack White - Blunderbuss

(XL)

Under eige namn for første gong. På drift, men gjenkjennelig, og i toppslag.

Flere:

Death By Unga Bunga - Juvenile Jungle
Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures