cover

Even My Sure Things Fall Through

Calexico

CD-EP (2001) - Quarterstick / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Ørkenrock / Eksperimentell rock / Americana / Tex-Mex

Spor:
Sonic Wind (instrumental mix)
Crystal Frontier (widescreen version)
Untitled III (remix)
Chanel No.5
Banderilla
Crooked Road and the Briar
Crystal Frontier (acoustic version)
Hard Hat
Crystal Frontier (video)
Ballad of Cable Hogue (video)
The Black Light (video)

Referanser:
Manu Chao
Mariachi Luz de Luna
Mark Eitzel
Giant Sand

Vis flere data

Se også:
Travelall - Calexico (2000)
Feast of Wire - Calexico (2003)
Feast of Wire - Calexico (2003)
In the Reins - Iron & Wine & Calexico (2005)
Garden Ruin - Calexico (2006)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Den beste grensehandel

Imponerende EP av Calexico, både i lengde og stil.

Når Calexico slipper singler og ep-er gjelder det å passe på, for da er det ofte mye snadder å hente. Så også med denne. Med en audiospilletid på nesten førti minutter og med tre vellagde musikkvideoer inkludert, er Even My Sure Things Fall Through nesten jevngodt med en fullengder.

Kvaliteten på låtene er i fremste rekke, og smartingene sørger for at den er fylt med snadder for fansen, samtidig som den inneholder hete hits for førstegangslyttere.

En instrumental miks av Sonic Wind innleder platen, velspilt og dominert av trompetist Jacob Valenzuela. Påfølgende spor er vinneren Crystal Frontier, gladlåten som minner stygt om Enrique Iglesias eller Manu Chao, men så vinnende og positiv at vi glemmer det. Teksten er også sterk, en beskrivende historie om de menneskene som til enhver tid befinner seg langs den svidde grensen mellom Mexico og USA. Både denne og den nydelige akustiske versjonen, hvor den tankevekkende teksten trer klarere frem, var forøvrig med som egen singel på luksusutgaven av Hot Rail (2000).

Den engelske eksperimentelle dance-duoen Two Lone Swordsmen har tatt seg friheten til å remikse Untitled III, og det med stort hell, i hvert fall når du kjenner til den enkle trekkspilldrevne balladen. Den er revitalisert ved hjelp av moderne rytmeinstrumenter og synter, men beholder likefullt den tunge stemningen som finnes i originalen.

Calexico gjør også en cover, Chanel No. 5 skrevet av Mark Eitzel. Han kan skrive de vakreste viser, og Calexico evner å tolke ham som det skulle være deres eget stoff. Jeg blir igjen slått av hvor intenst men avslappet Burns klarer å synge. Enda bedre gjør han det på sin egen Crooked Road and the Briar (fra Aerocalexico, 2001). Igjen en klassisk historie fra Burns' skattekammer, om småbyjenta Rosemary som brutalt blir myrdet, hvorpå byens justis henger den uskyldige, fattige fylliken Rufus. I all sin elendighet løftes låten opp mot det himmelske mens hun blir .. dragged through the darkness, beneath the lonely cypress...

Banderilla, også hentet fra Crystal Frontier-singelen, er et stemningsfullt trompetkall mot månen, før den elegant slår om til en glad mariachi. Og som for å vise frem hele sitt register avsluttes denne ep-en med den lange og mystiske Hard Hat. Dette er en stil jeg setter aller høyest hos Calexico, disse lange svevende avantgarde-lignende komposisjonene som tilsynelatende mangler både mål og mening, men som er aldeles praktfulle der de langsomt forsvinner inn i Sonora-nattens veldige og ensomme mørke.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

Fjorden Baby! - Se Deg Rundt i Rommet
Harmonica Sam - Rocker No.1