cover

The Best Air Guitar Album In The World...Ever!

Diverse artister

2 x CD (2002) - Virgin / EMI Virgin / Universal / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Metal / Rock'n'Roll / Glam / Indierock / Boogierock / Bluesrock / Voksenrock

Spor:
Tie Your Mother Down (Air Guitar Edit)
Smoke On the Water
Song 2
Walk This Way
White Wedding
Animal
Since You've Been Gone
Wild Thing
Rebel Rebel
Hi Ho Silver Lining
Rocky Mountain Way
Sultans of Swing
Summertime Blues
Apache
Wipe Out
Monkey Wrench
The Boys Are Back In Town
Paranoid
Silver Machine
Black Magic Woman
Free Bird


Voodoo Chile
My generation
Layla
20th Century Boy
All Shook Up
Johnny B. Goode
Nancy Boy
Ace Of Spades
Misirlou
All Right Now
Let Me Entertain You
My Sharona
Run To the Hills
Black Betty
Gimme All Your Lovin'
Still Got The Blues
Crossroads
Down Down
Can't Get Enough
Fool For Your Loving
Born To Be Wild
Bohemian Rhapsody

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Luft-Fender og naglebelte

En helt grei samler som ikke holder alt hva den lover av gitarkaskader.

Ikke alle album holder hva de lover, særlig ikke samlere med ambisiøse titler. Serien The Best ... (fyll inn) ... In The World ...Ever! har særdeles ambisiøse titler. Hvordan finner man så ut om produktet står til forventningene? I dette tilfelle må man vel prøve seg fram, og hvordan er det å spille luftgitar til denne doble utgivelsen.

Låtutvalget er blant andre foretatt av Queens Brian May. Her får man mye forskjellig, alt fra Dick Dale til Placebo. Når man skal si noe om slike plater er det lett å ramse opp låter man savner. Jeg skal forsøke å unngå dette. Så vidt jeg veit er ofte rettighetsproblemer en utfordring på samlere. Det er sikkert ikke gær'nt å tro at Led Zepplin, AC/DC og andre er utelatt av slike grunner.

Som sagt forsøkte jeg å spille luftgitar til denne samleren. Hvordan gikk det? Sånn passe. Mange av låtene er jo luftgitarklassikere; Smoke On The Water (Deep Purple), Wild Thing (The Troggs), Paranoid (Black Sabbath), Free Bird (Lynyrd Skynyrd), Layla (Derek And The Dominos), Ace Of Spades (Motorhead), Misirlou (Dick Dale And His Del-Tones) og Black Betty (Ram Jam) har jeg veiva med armene til i årevis allerede. Moderne klassikere som Song 2 (Blur) og Monkeywrench (Foo Fighters) er det heller ingenting å utsette på.

White Wedding (Billy Idol), Sultans Of Swing (Dire Straits) og Let Me Entertain You (Robbie Williams) er også gamle kjenninger, men gir meg ingen lyst til å ligge på kne i min egen stue og kaste på hodet mens jeg forsøker grep jeg ikke egentlig kan (og som kanskje ikke fins). Noen låter er rett og slett for slappe til at de i det hele tatt gir meg lyst til å bli rockestjerne. Animal (Def Leppard) holder ikke mål, eller hva med Still Got the Blues (Gary Moore). Skjerpings!

Det er faktisk slik at det er for mange låter som ikke kan kategoriseres som luftgitarlåter her, uavhengig av deres kvaliteter ellers. Et fåtall er jo pokker ikke gitarrock-låter engang! Om du leter etter ei skive du kan gå bananas til på egen hybel - eller i egen villa - mens du bøtter ned boksøl, bør du kanskje velge noe annet. Et personlig tips vil være Turbonegros Apokalypse Dudes, eller kanskje noe gammel AC/DC for de litt eldre.

Om man så senker kravet noe kan man prøve om den funker som en grei vorspielskive. Blir produktet noe bedre av dette? Ingen liker alt, det lider jo såpass sprikende samlere av. Derimot tror jeg alle med gitarbasert platesamling finner noe de liker. Så, som en slags Vorspiel-collection Goes Guitar er den vel helt grei.

Hovedsakelig synes jeg slike samlere er noe tull. Har man noen som helst interesse for gitarbasert rock burde man kjøpe hele album i stedet for å satse på slike Almost Absolutt Golden Oldies-skiver som denne. En morsom sak å ha i hylla, men dersom dette blir favorittskiva di er det du som har et problem.

Synes du jeg var streng nå, kan jeg forsøke å unnskylde meg med at jeg er lei kyniske plateselskaper som spyr ut gamle travere om og om igjen. Når man i tillegg gir ut samlere med titler som denne blir jeg skeptisk. Best In The World? Det får da være makan til å bli ovenpå. For de som ennå ikke har forstått det: dette er ikke verdens beste luftgitaralbum. Det er derimot et helt greit luftgitaralbum preget av et låtutvalg som består av omtrent 50% godlåter og 50% fyllmateriale.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wauvenfold - 3fold

(Wichita)

Liker du lyden av små trekkoppdyr? Her er musikken for deg!

Flere:

PJ Harvey - Let England Shake
The Streets - Original Pirate Material