cover

Let's Bottle Bohemia

The Thrills

CD (2004) - Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop / Rock

Stiler:
Poprock / Gitarpop

Spor:
Tell Me Something I Don't Know
Whatever Happened To Corey Haim?
Faded Beauty Queens
Saturday Night
Not For All The Love In The World
Our Wasted Lives
You Can't Fool Old Friends With Limousines
Found My Rosebud
The Curse Of Comfort
The Irish Keep Gate-crashing

Referanser:
The Byrds
Teenage Fanclub
Big Star

Vis flere data

Se også:
So Much For the City - The Thrills (2003)
So Much For the City - The Thrills (2003)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Flere sommerhilsner fra Dublin

Flasketuten peker på irsk sommerhygge og avslappende gleder.

Disse fem unge herrene fikk mye oppmerksomhet i forbindelse med sin sommerlette poprock på skiva So Much For the City fra i fjor. Nå følger de opp med 10 nye låter fylt av varme, håp og undring. Irene lager musikk som får lytteren til å føle seg vel. Ikke dårlig bare det.

The Thrills er som løvsprett og dugg i gresset. Det låter fortsatt solfylt og friskt. Noe mer skyer på himmelen er det denne gangen, men ikke mer enn at det fortsatt varmer godt. De klarer å balansere mellom retro og moderne poprock på en fin måte. Jeg tør å håpe og tro på at dette bandet skal servere oss en og annen perle med jevne mellomrom i åra som kommer.

Både Peter Buck (R.E.M.) og Van Dyke Parks (Brian Wilsons gamle kompis) har tatt turen innom studioet. Dette er musikk begge to burde føle seg komfortabel med. Smått californisk og perfekt for picnic under trær i juni. Tenk på jenter i tynne kjoler, fridager så lenge kalenderen rekker, unge voksne i upåklaglig humør og parkliv.

Med Whatever Happened To Corey Haim stikker de musikalske solstrålene skikkelig fram for første gang. De velplasserte strykerne smører smilemusklene hos lytteren. Et annet høydepunkt er You Can't Fool Old Friends With Limousines. Den oppsummerer på en måte hele skiva på tre minutter, med sin behagelige melodi, luftige arrangement og mellommenneskelige problemstillinger. Den etterfølgende Found My Rosebud er såvidt litt mer aggressiv i utrykket, men av samme kaliber. Som så mange andre velger The Thrills å legge på noen minutter med bonusmusikk. Greit nok, men jeg forstår ikke nødvendigheten av at låta liksom skal være hemmelig. Den skiller seg på ingen måte fra resten av materiale, og er ikke av bandets største øyeblikk. Dette følges opp av en heller unødvendig instrumentalvariant av Found My Rosebud, med vekt på strykere. Dersom man derimot fokuserer på de ti annonserte låtene, er dette musikk som er lett å like etter at man har gjort seg kjent med skiva. Sansynligheten for at man ønskker å plukke den fram igjen ved senere anledninger er nok stor.

Litt surmaga må jeg likevel få lov til å være. Jeg blir i blant litt sliten og lei av å høre på Conor Deasys stemme. Det virker som om han ikke helt klarer å slappe av. Han høres litt for ofte ut som om han sitter på do og presser. Jeg forstår at noen kan mene at dette er sjarmerende. For meg er det et lite irritasjonsmoment. Gi meg heller en real og kraftig stemme, en myk og vakker eller en skikkelig sur. Det føles likevel riktig å ikke la dette ødelegge totalopplevelsen.

Let's Bottle Bohemia er en CD du trygt kan kjøpe om du allerede er kjent med bandet. Jeg tror jeg skal strekke meg så langt som å si at den har noe for alle med sans for sommerlig gitarpop og utendørshygge med venner. The Thrills er et av disse bandene som fort kan fungere som humørmedisin, når det måtte trenges.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Koop - Waltz for Koop

(Superstudio Blå)

Svenske Koop imponerer med sommerlett og sval jazz, i det som trolig er den mest behagelige utgivelse så langt i år.

Flere:

Kvelertak - Kvelertak
Kullrusk - spring spring spring spring spring