cover

Just Because I'm A Woman

Diverse artister

CD (2003) - Sugar Hill / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Countrypop / Bluegrass / Folk / Akustisk / Voksenpop / Singer/songwriter

Spor:
9 To 5
I Will Always Love You
The Grass Is Blue
Do I Ever Cross Your Mind
The Seeker
Jolene
To Daddy
Coat Of Many Colors
Little Sparrow
Dagger Through The Heart
Light Of A Clear Blue Morning
Two Doors Down
Just Because I'm A Woman

Referanser:
Dolly Parton

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hello Dolly

Tolv tolkninger av Dolly Partons låter, pluss en låt av dama sjøl.

Denne skiva må ikke forveksles med Dollys egen utgivelse fra 1968 med samme navn. Årets plate med tittelen Just Because I'm A Woman er nemlig en hyllest til countrydronninga som artist og låtskriver. Kun kvinnelige vokalister bidrar. Her finner man tolkninger av flere gamle hits og nyere materiale.

Sterke navn som Melissa Etheridge, Norah Jones, Emmylou Harris og Sinéad O'Connor er med. I tillegg kommer noen (for meg) mer ukjente navn som Mindy Smith, Kasey Chambers og Allison Moorer. De gjør alle låtene på sin egen måte, men alt er lett gjenkjennelig.

Denne samlingen tolkninger revolusjonerer ingens syn på Parton som låtskriver. Har du sansen for hennes historier og melodier, kommer du nok til å ha det i like stor grad etter å ha hørt dette. Just Because I'm A Woman er en hyggelig opplevelse. Skiva utstråler både varme og trygghet, akkurat slik Dolly Parton selv gjør.

Her mangler kanskje de store følelsesmessige høydepunktene, men på en annen side blir det aldri dumt eller pinelig. Låtene er innspilt med stor respekt, og det virker som om alle har satt sitt lille særpreg på sine versjoner. Et par ganger blir det litt kjedelig, og et par ganger savner man kanskje stemmen fra originalutgaven, men man trenger ikke grine på nesa av den grunn.

Shania Twain beveger seg på siden av den countrytilsatte stadionpoppen hun er kjent for på en ganske kledelig måte. Mindy Smith gjør en røff versjon av min personlige favoritt, Jolene. Kasey Chambers har klart å skape et lite stykke magi med den fjellhøye og skogsdype Little Sparrow. Denne blir etterfulgt av Sinéad O'Connors såre, men sterke, tolkning av Dagger Through The Heart. Me'shell Ndegéocello er nok den mest vågale, som trekker ganske urbane influenser inn i Two Doors Down.

Liker man Dolly godt fra før kan dette være en trivelig måte å gjennoppdage noen av låtene på. For de som er ukjente med godsakene, er dette en helt grei innfallsport. Som en såkalt bonus får man tittellåta i nyinnspilling. Grei avrunding på en grei hyllest.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Magnolia Electric Co. - Sojourner

(Secretly Canadian)

The great plains, the black hearts, the crossroads and the lonesome valleys: Magnolia samler tråder og gir ut årets hittil sterkeste samler.

Flere:

Aphex Twin - 26 Mixes For Cash
The Knife - Tomorrow, In a Year